Maak kennis met de culinaire experten van Explora Journeys

Explora Journeys is gericht op gezond, heerlijk eten van lokale, duurzame bronnen en heeft een missie om ervoor te zorgen dat haar gasten zich kunnen onderdompelen in de ‘Ocean State of Mind’. Onder leiding van Franck Garanger’s, als Head of Culinary van de cruisemaatschappij, wordt de culinaire ervaring aan boord een unieke beleving.

Al op jonge leeftijd ontdekte Franck Garanger zijn passie voor de culinaire wereld. Geboren in Angers, in de Loire-vallei, werkte hij al van jongs af aan mee in de patisserie-boulangerie van zijn vader. Ondanks een voorliefde voor gebak, besloot Franck op 16-jarige leeftijd dat het tijd was om zijn culinaire horizon te verbreden. Bij het met een Michelinster bekroonde restaurant Le Vert D’Eau in Angers werkte hij twee jaar als leerling bij de Franse meesterkok Jean-François Piers. Daar begon zijn culinaire meesterschap al snel naar boven te komen en werd hij genomineerd als een van de tien beste jonge chef-koks van zijn generatie. Het was een prestatie die slechts een glimp liet zien van wat komen ging. Franck kreeg de kans om met enkele van de meest opmerkelijke culinaire namen, waaronder Paul Bocuse, Alain Passard en Thierry Marx te werken.

Zijn liefde voor het koken en zijn verlangen om de wereld te verkennen, zorgden ervoor dat Franck Chef de Partie aan boord van Silversea Cruises werd. Al snel werd hij er gepromoveerd tot Executive Chef aan boord en vervolgens tot Fleet Corporate Chef. Na vier jaar maakte hij de overstap naar Oceania Cruises waar hij Culinair Directeur werd.

Als Head of Culinary bij Explora Journeys, werd Franck gelokt door “een niveau van Europese luxe dat een ander perspectief biedt in de wereld van luxe-oceaanervaringen.” Voor Franck is zijn huidige bij Explora Journeys zowel een nieuwe uitdaging als een kans om te beginnen met een “leeg canvas en de wereld te laten zien wat voedsel op zee echt kan zijn.”

Franck heeft een duidelijke missie voor zijn rol bij Explora Journeys: “erkenning te krijgen voor het serveren van het beste eten op zee en het bouwen van een verhaal, door de wereld rond te reizen en het te proeven”. De meesterkok beseft als de beste dat culinaire voorkeuren voortdurend evolueren, van de opkomst van wellness tot het streven om duurzamer te eten, evenals de hernieuwde wens om gedurfdere smaakprofielen te verkennen en keukens te ontdekken die mensen nog niet eerder hebben geprobeerd. Dit zijn trends die meer dan ooit voorkomen en een directe impact hebben op culinaire eetervaringen, zowel op zee als aan land. Franck is van mening dat het afstemmen van menu’s op de stemming van de gasten aan boord en het integreren van een scala aan plantaardige en vegetarische gerechten, een aspect van koken waar hij persoonlijk in gespecialiseerd is, van het grootste belang zal zijn om persoonlijkheid, verfijning en integriteit te brengen aan dineren op zee.

De culinaire experten van Explora Journeys

Gedurende zijn carrière heeft Franck Garanger de lat hoger gelegd voor de industrie en deze vooruitgeschoven waardoor lekker eten in het algemeen, maar in het bijzonder op zee, getransformeerd is. Bij Explora journeys is hij persoonlijk verantwoordelijk voor het inkopen en met de hand selecteren van de beste ingrediënten van over de hele planeet. Samen met zijn team combineert hij deze ingrediënten om een ​​magisch palet van smaken te creëren dat de regionale keukens tijdens elke reis weerspiegelt.

explora journeys culinair team

Alban Gjoka, Senior Lead Culinary Operations, helpt bij het bedenken van fascinerende menu’s en het vinden van ingrediënten van topkwaliteit. Voordat hij bij Explora Journeys kwam was Alban Head of Culinary Operations bij TUI United Kingdom Cruises en daarvoor was hij Senior Executive Chef bij Oceania Cruises.

Jérôme Toumelin, Explora’s Corporate Executive Chef’s, verzamelde zijn expertise overal ter wereld. Zo was hij zes jaar Executive Chef bij Market by Jean-Georges in Parijs en bij Regent Seven Seas en Oceania Cruises.

Christophe Sapy, Corporate Executive Pastry Chef, heeft een formidabele reputatie voor het omzetten van desserts in kunstwerken. Christophe was drie jaar Executive Pastry Chef bij Mandarin Oriental Hong Kong en daarvoor drie jaar Executive Pastry Chef bij Mandarin Oriental Bangkok, Thailand. Daarvoor bracht Christophe tien jaar door in het Midden-Oosten bij luxehotels als Le Meridien Dubai, Shangri La Qariat al Berry Abu Dhabi en maakte hij deel uit van het openingsteam van St Regis Saadiyat Island.

Frederic Godineau, Senior Executive Chef, brengt 19 jaar ervaring in gastvrijheid aan boord van Explora Journeys. Frederic was voorheen zes en een half jaar werkzaam bij Oceania Cruises. De laatste vijf jaar als Senior Executive Chef, nadat hij was gepromoveerd van Executive Chef. Voordat hij bij Oceania Cruises kwam, werkte Frederic bij Le Crillon en The Four Seasons, George V en andere prestigieuze hotels in Frankrijk.

Lees ook: Holland America Line viert 150ste verjaardag met exclusieve De Lijn gin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *