Holland America Line viert 150ste verjaardag met exclusieve De Lijn gin

Holland America Line viert haar 150ste verjaardag met de introductie van een exclusieve gin. De Lijn gin combineert moderne botanicals met een vleugje Nederlandse traditie.

Gin is altijd een ankerpunt geweest in de geschiedenis van Holland America Line. Om haar 150ste verjaardag te vieren introduceert de cruisemaatschappij een nieuwe exclusieve gin. De Lijn is een knipoog naar de roots van Holland America Line. Het label van de fles is versierd met een etiket met de naam in Nederlands oranje, geaccentueerd met lijntekeningen van schitterende blauwe jeneverbessen in een stijl die de cruisemaatschappij Modern Delft noemt, een eerbetoon aan het iconisch blauw en wit van Delfts Blauw.

De Lijn gin is gemaakt met een mix van Nederlands geïnspireerde plantaardige ingrediënten, waaronder sinaasappel en roos, samen met vlierbessen, citroenverbena, citroen, framboos en jeneverbes. Elke botanische plant wordt afzonderlijk koud gedistilleerd voor verschillende en consistente smaken. Het resultaat is een premium gin, gemaakt in Amerika, geïnspireerd door Nederland en speciaal gemaakt voor Holland America Line.

“Gin heeft vaak kenmerken van zijn geografie, en we wilden een blend produceren die niet alleen ons Nederlandse erfgoed vastlegde, maar ook plantaardige ingrediënten op een moderne manier gebruikte om het uniek te maken voor ons merk”, zegt Anthony Stice, Vice-President Dining and Beverage Operations Holland America Line. “We noemen het een ‘Nieuw’ Western Gin, onze kijk op de snelgroeiende categorie New Western Dry Gin. We hebben gekozen voor een helder en bloemig profiel, en een iets hoger alcoholgehalte waardoor de gin ideaal is voor het mixen van cocktails. Dit is de eerste geproduceerde sterke drank van Holland America Line en we zijn verheugd om de reactie van onze gasten te zien.”

Om de introductie van De Lijn te vieren, zal Holland America Line de spirit gebruiken in drie nieuwe 150th Anniversary-cocktails:

  • Dutch 150 – Een twist op een French 75 met De Lijn gin, citroensap en mousserende wijn.
  • 150th Martini – Klassieke Martini met De Lijn gin en Noilly Pratt Dry Vermouth.
  • De Lijn Gin and Tonic – Een exclusief drankje dat aan tafel klaargemaakt wordt in het specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill. Naast De Lijn gin en Fever Tree Premium Indian Tonic, combineert de cocktail een assortiment van seizoensgebonden plantaardige ingrediënten zoals jeneverbessen, peperkorrels, verbena, steranijs, munt en citrus.

De Lijn is vanaf november 2022 in alle bars en lounges beschikbaar als gin naar keuze of in een van de speciale cocktails. De gin zal ook te koop zijn in de winkels aan boord.

Lees ook: Holland America Line lanceert 150-jarig jubileum limited-edition bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *