5 redenen waarom Davos-Klosters op je wintersportbucketlist hoort

Zes uitmuntende deelskigebieden. Ski-, langlauf- en snowboardpistes tot op hoogtes van maar liefst 2.800 meter. Circuits voor gevorderde én beginnende wintersporters. Levendige berghutten met een gastronomische keuken. En een goed gevulde evenementenkalender. Het zijn maar een paar redenen waarom Davos-Klosters op je wintersportbucketlist 2023 hoort.

davos-klosters switserland

Het Zwitserse skigebied Davos-Klosters verschuilt zich in de Alpen en verbaast met z’n enorme veelzijdigheid. Zo proef je van het bruisende stadsleven in Davos, waar trouwens een zalige wellnesstraditie heerst, terwijl je verderop de charmante dorpssfeer in Klosters opsnuift.

Zes deelskigebieden

Een geweldige troef van Davos-Klosters zijn de zes deelskigebieden die je samen zo’n 300 kilometer aan wintersportparcoursen voorschotelen. Parsenn is ongetwijfeld de bekendste regio dankzij z’n enorme oppervlakte. Maar ook omdat het één van de langste afdalingen van Europa herbergt. Het gebied wordt geflankeerd door het gezinsvriendelijke Madrisa en Schatzalp, waar je aan slow skiing doet op honderd procent natuurlijke sneeuw.
 
Verderop verwent Jakobshorn je met z’n woeste bergpieken en uitbundige nachtleven. De regio nestelt zich tussen Pischa en Rinerhorn, waar jij en je kinderen zelfs na zonsondergang over de piste zoeven.

Ultramoderne skiliften

Noem de Zwitserse bergen gerust reusachtig. Davos-Klosters lokt dan ook heel wat freeriders. Niet zo avontuurlijk aangelegd of op pad met de kids? Het skigebied telt een pak hypermoderne, comfortabele skiliften waarmee je in een handomdraai naar de start zweeft.

Zo werd de populaire Jakobshornbaan volledig vernieuwd. Luxueuze cabines voeren je naar een eigentijds bergstation dat zelfs toegankelijk is voor rolwagens. Dankzij de zonnepanelen op het dak van het bergstation wekt Davos-Klosters hier hernieuwbare energie op. Het skigebied zet namelijk in op duurzaamheid en wil de komende vijf jaar nog veel meer fotovoltaïsche panelen installeren.

Alternatieve wintersporten

De ongerepte landschappen van Jakobshorn en Pischa lenen zich perfect voor een deugddoende sneeuwschoenwandeling. Verschillende routes leiden je door idyllische valleien en naar majestueuze bergpieken. In Madrisa bedwing je zelfs een gloednieuw pad. Over een afstand van 3,5 kilometer trek je naar het beroemde uitkijkpunt Mässplatte en terug.

Hou je van grotere snelheden? Waag je dan aan een ritje met een fatbike. Of glijd een rodelbaan af. Dankzij het uitgebreide wintersportprogramma van Davos-Klosters doe je dat zelfs met een professionele gids. Zij begeleiden je tijdens meer dan dertig sportieve en culturele activiteiten.

Lekker eten en overnachten

Ook fijnproevers weten Davos-Klosters te smaken. In de diverse restaurants staan namelijk verschillende topchefs achter het fornuis. Zo stuurt Thomas Huber voortaan het Pulsa-restaurant van Hotel Grischa aan. Hij kiest resoluut voor kraakverse streekproducten. Daarmee bereidt hij tongstrelende vegetarische en veganistische gerechten.

Tijd om onder de lakens te kruipen en te dromen van de Zwitserse bergen? In het centrum van Davos overnacht je in het gloednieuwe Alpine Inn Davos. De ruime kamers zien er dankzij de smaakvolle inrichting zowel knus als strak uit. En ook de eetzaal mixt hippe designstukken en houten elementen feilloos door elkaar.

Events die je niet mag missen

Klaar om te vertrekken? Neem er dan nog even je reisplanning bij want elk winterseizoen organiseert Davos-Klosters een reeks onvergetelijke evenementen. Zo brengt Art On Ice ’s werelds beste ijsschaatsers bij mekaar. Op de livemuziek van Rag ’n Bone Man demonstreren wereld- en Europese kampioenen als Gabriella Papadakis, Eric Radford en Vanessa James hun adembenemende kunsten.

Tijdens de Spengler Cup zie je dan weer de beste internationale ijshockeyteams aan het werk. Terwijl het Coverfestival Davos je luidkeels laat meezingen met de meest legendarische rock- en popnummers uit de muziekgeschiedenis.

Lees ook: 5 tips voor de perfecte winterse citytrip naar Ottawa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *