Nieuwe passagiersbruggen aan Pier B op Brussels Airport

Brussels Airport heeft twee nieuwe passagiersbruggen in gebruik genomen aan Pier B. De nieuwe passagiersbruggen zorgen voor meer comfort voor de passagiers die vertrekken op een intercontinentale vlucht.

Op Brussels Airport zijn de eerste nieuwe passagiersbruggen aan Pier B, de Pier voor de intercontinentale vluchten, in gebruik genomen. De 28 passagiersbruggen aan Pier B, die na 25 jaar het einde van hun levensduur hebben bereikt, zullen allemaal tegen eind 2025 worden vervangen. Dit gebeurt in zes fases om de impact op de operationele capaciteit te beperken.

De nieuwe passagiersbruggen zijn ruimer en hebben dankzij de grote ramen veel natuurlijke lichtinval en een ruim uitzicht op het tarmac. Er is gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën, zoals een modern klimaatbeheersingssysteem (verwarming, ventilatie en klimaatregeling), verlichtingssensoren, en nieuwe informatieschermen voor een vlottere doorstroming. Bepaalde gates zullen voorzien worden van een dubbele passagiersbrug om de economy en premium passagiers gescheiden te laten boarden. Met de nieuwe passagiersbruggen kan de beschikbare ruimte nog beter worden benut en kan het boarden en deboarden vlotter en veiliger verlopen. 

Na de ingebruikname van de driedubbele passagiersbrug aan Pier B in april 2018, is met de realisatie van deze twee nieuwe passagiersbruggen de volgende fase afgerond. De driedubbele bruggen, aan gates 31 en 33, worden gebruikt als dubbele brug voor onder andere de Airbus A330 en A350 en de Boeing 777 en 787. De brug kan ook gebruikt worden voor het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380.

Voor de inhuldiging van de driedubbele passagiersbrug voerde Emirates haar dagelijkse vlucht Brussel-Dubai uit met een van haar iconische A380-vliegtuigen. Het was de tweede keer dat een Emirates A380 landde op Brussels Airport. Bij aankomst werd het dubbeldekker en het grootste passagiersvliegtuig ooit, begroet met een ceremonieel watersaluut van de brandweer van de luchthaven terwijl het langzaam taxiede naar de gate.

De oplevering van de volgende dubbele brug is nu gepland voor maart. De werkzaamheden voor de vervanging van alle passagiersbruggen zullen tot eind 2025 duren, door dit gefaseerd te doen zal dit een zeer beperkte impact op de operationele activiteiten hebben.

De vervanging van de passagiersbruggen kost ongeveer 40 miljoen euro. Het is dan ook een belangrijke investering voor Brussels Airport waarbij er gekozen wordt voor de modernste technologie om tegemoet te komen aan de behoeften van de passagiers en de klanten. 

Lees ook: 5 unieke Unesco-locaties in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *