Royal Jordanian Airlines lanceert nieuwe route tussen Amman en Brussel

Royal Jordanian Airlines lanceert een nieuwe route tussen Amman en Brussel. De maatschappij zal wekelijks twee vluchten uitvoeren op donderdag en zondag.

Als onderdeel van de strategische plannen van de luchtvaartmaatschappij om haar wereldwijde netwerk uit te breiden en nieuwe bezoekers te verwelkomen in het Koninkrijk, heeft Royal Jordanian Airlines een nieuwe directe route aangekondigd tussen Amman, Jordanië en Brussel, België. Vanaf 26 oktober zal Royal Jordanian wekelijks twee vluchten tussen de twee hoofdsteden aanbieden. Hierdoor kunnen passagiers van België naar Jordanië reizen, en vice versa, in slechts ongeveer vier tot vijf uur.

De nieuwe uitbreiding naar Brussels Airport is onderdeel van de nieuwe strategie van Royal Jordanian om zich te concentreren op toerisme naar Jordanië en uit te groeien tot de favoriete luchtvaartmaatschappij voor de Levant-regio.

Karim Makhlouf, Chief Commercial Officer van Royal Jordanian Airlines, zegt hierover: “We zijn verheugd om onze nieuwe route naar Brussel, België aan te kondigen. Brussel toevoegen aan ons steeds groter wordende netwerk zal toeristen uit België toelaten om eenvoudig en rechtstreeks Jordanië bezoeken. Het faciliteren van toerisme naar het Koninkrijk is een kernfocus van de nieuwe strategie van Royal Jordanian, evenals onze toewijding om Amman verder te ontwikkelen toegangspoort tot de Levant, door verbeterde connectiviteit met ons bredere netwerk aan te bieden. Deze nieuwe route is alweer een stap in lijn met ons vijfjarig groeiplan, waarmee we ook flink van plan zijn onze vloot uitbreiden van 24 vliegtuigen naar meer dan 40 in de komende drie tot vijf jaar.”

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport is alvast blij om Royal Jordanian Airlines na 10 jaar afwezigheid weer te verwelkomen op Brussels Airport. “Als modern land met een rijke geschiedenis is Jordanië een echt juweeltje en een geweldige bestemming voor een stedentrip of een verlengd verblijf. Het feit dat Royal Jordanian haar vloot blijft moderniseren met energiezuinige vliegtuigen past perfect binnen de duurzame ontwikkelingsstrategie van Brussels Airport.”

Vlucht RJ 142 zal telkens op donderdag en zondag om 15h15 in Brussel vertrekken en landen in Amman om 22h00. Vlucht RJ 141 vertrekt om 11h00 in Amman en landt om 14h15 op Brussels Airport.

In lijn met het strategische plan van de luchtvaartmaatschappij om haar vloot te moderniseren, kondigde Royal Jordanian Airlines onlangs de aankoop aan van 40 nieuwe vliegtuigen, waaronder 30 gloednieuwe Airbus A320neos en E195-E2 Embraer commerciële jets.

Lees ook: Brussels Airlines vergroot zomeraanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *