Sani Resort, een luxueuze vakantie met een beperkte ecologische voetafdruk

Voor wie luxueus wil reizen met een beperkte ecologische voetafdruk, is het Griekse Sani Resort de beste bewuste keuze. Midden een indrukwekkend ecologisch reservaat van 400 hectare ontwikkelt het wereldvermaarde resort voortdurend duurzame initiatieven om de natuurlijke omgeving en de biodiversiteit te behouden.

Het luxe Sani Resort in de regio Chalkidiki in Griekenland is een resort van wereldklasse. Het resort bestaat uit vijf bekroonde hotels bij het strand: Sani Beach, Sani Club, Porto Sani, Sani Asterias en Sani Dunes. Midden een indrukwekkend ecologisch reservaat van 400 hectare, met 7 km zandstranden met blauwe vlag, meer dan 20 km bospaden en 110 hectare wetlands, ontwikkelt het wereldvermaarde Sani Resort voortdurend duurzame initiatieven om de natuurlijke omgeving en de biodiversiteit te behouden. De lokale gemeenschap wordt hierbij ondersteund en gasten van het resort worden aangemoedigd om deel te nemen aan ecologische activiteiten.

Voor wie anno 2023 luxueus wil reizen met een beperkte ecologische voetafdruk, is het Griekse Sani Resort, meermaals bekroond als ‘World’s Leading Luxury Green Resort’, dan ook de beste bewuste keuze.

Koolstofneutrale luxe resort

Sani Resort is sinds 2020 het eerste gecertificeerde koolstofneutrale resort in Griekenland en draait op 100% hernieuwbare elektriciteit. Het omvangrijke ‘Sani Green’ programma verzamelt alle duurzaamheidsinitiatieven in lijn met de duurzame doelstellingen van de VN, van energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen tot waterbesparing en duurzame inkoop. ‘Sani Green’ vertaalt de belofte van het resort om ‘zero waste’ en ‘zero plastic’ te worden tegen 2024 en ‘zero carbon’ tegen 2030.

In ‘Tomata’ opende in 2022 het eerste ‘zero waste’ restaurant van Sani Resort met AI-technologie. Meer dan 60% van Sani’s producten komt van binnen een straal van 150 km van het resort en van botanische tuinen in het resort die de farm-to-table-benadering van de restaurants ondersteunen. Sani’s assortiment culinaire producten en wijnen, Land of Grace, wordt exclusief geproduceerd door lokale landbouwers en is beschikbaar om te proeven of te kopen – de winst hiervan gaat naar lokale voedselbanken.

De natuurlijke omgeving van Sani Resort is ideaal om er op uit te trekken en opnieuw verbinding te vinden met de natuur in een duurzame miniatuurwereld. Het enthousiasme van de gasten is groot om van nabij kennis te maken met het lokale ecosysteem via begeleide eco-activiteiten zoals de Sani Wetlands Trip, de Sani Forest Tour, Birdwatching (225 vogelsoorten), de Olive Trip en de Sani Explorer kids activiteiten. Deze ecotrips telden in 2022 maar liefst 3.736 deelnemers. In mei 2022 werd de Sani Bee Spot gelanceerd, de grootste bijenspot in Griekenland. Sani werkt hiervoor samen met de non-profit organisatie Bee Camp om inheemse bijen en bestuivers te beschermen. Samen met de non-profit iSea heeft Sani een project lopen om de inheemse dolfijnen van de regio Halkidiki voor het eerst te catalogiseren. Nog in 2022 lanceerde Sani de projecten ECOCARBON en ECOSERVICES om de koolstofvoetafdruk en het koolstofopslagpotentieel van het oerbos van Aleppo-pijnbomen aan de kust van Sani te evalueren.

Ook in 2023 ervaren gasten enkele nieuwe duurzame initiatieven. In het resort zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst, alle clubcars zijn elektrisch en er wordt een nieuwe vloot van plug-in en hybride auto’s geïntroduceerd voor de transfers. Gasten kunnen hun mobiele toestellen opladen bij de zonneboom van Sani Marina en er zijn stations om flesjes water op te vullen. Verder zijn er nieuwe houten kamersleutels, nieuwe eco-activiteiten in de kids clubs, een fotoboek van de lokale dolfijnenpopulatie, een nieuw project met insecten, het bosproject en verdere uitbreiding van de nul afval keukens.

Sani Resort steunt diverse biodiversiteitsprojecten, het Sani Wetlands Project en boomplanting, evenals meer dan 40 organisaties (scholen, ziekenhuizen, opvangcentra voor vluchtelingen) en verstrekt beurzen om lokale boeren aan te moedigen duurzamer aan landbouw te doen.

Lees ook: Ikos Resorts gaat voluit voor duurzaamheid en introduceert Tesla’s in alle resorts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *