Ikos Resorts gaat voluit voor duurzaamheid en introduceert Tesla’s in alle resorts

Ikos Resorts blijft innoveren en investeren in duurzame luxevakanties. De hotelgroep gaat daarom in alle resorts elektrische wagens introduceren.

Ikos Resorts, met schitterende vijfsterren all-inclusive hotels aan de stranden van Griekenland en het zuiden van Spanje, blijft innoveren en investeren in duurzame luxevakanties en ongeëvenaarde vakantie-ervaringen. In 2023 is het niet alleen uitkijken naar de opening van het gloednieuwe Ikos Odisia op het Griekse eiland Corfu en het topklasse resort Ikos Porto Petro op het eiland van Mallorca. Je kan de nieuwe hotels hier ontdekken. De innovatieve hotelgroep kondigt ook een bijzondere upgrade aan van de Local Drive Adventure met de introductie van de iconische Tesla in alle resorts en bewijst dat luxueus genieten hand in hand kan gaan met duurzaamheid.

Local Drive Adventure met Tesla

Ikos Resorts legt al jaren de lat voor luxevakanties op het allerhoogste niveau. Met het Unconditional Luxury-concept genieten gasten van gastronomische menu’s samengesteld door Michelin-sterrenchefs, 24/7 roomservice, signatuur cocktails door topmixologen en exclusieve ervaringen.

Eén van de talloze activiteiten waarmee gasten hun vakantie kunnen kruiden met een extra snuifje avontuur is het Local Discovery-programma, waarbij ze gratis een reeks onvergetelijke ervaringen genieten die hen onderdompelen in de pracht van de lokale cultuur en natuur in de omgeving van het resort. De Local Drive Adventure is een van de hoogtepunten hiervan.

In 2023 schakelt Ikos Resorts nog een versnelling hoger op weg naar meer duurzaamheid. Gasten die de omgeving willen verkennen met de Local Drive Adventure, kunnen dit nu op een ecologische manier doen en voor een dag achter het stuur kruipen van de luxe Tesla’s Model 3 die Ikos gratis ter beschikking stelt. Voor alle Deluxe Collection gasten wachten de iets exclusievere Tesla Y-modellen voor een extra vleugje luxe.

Via de mobiele Ikos app kunnen gasten heel eenvoudig de elektrische wagen reserveren en krijgen ze ook informatie over topbestemmingen in de regio en routes die hen langs de hotspots, adembenemende landschappen en minder bekende bestemmingen leiden. 

Ikos Green 

De overstap naar groene mobiliteit en de introductie van Tesla, vermaard als wereldleider in de overgang naar duurzame energie met hun elektrische wagens, maken deel uit van het innovatieve Ikos Green-programma.

Met deze initiatieven zet Ikos zich in voor het milieu, de natuur en de lokale tradities van elke bestemming waar de luxe resorts gevestigd zijn. Het programma omvat concrete doelstellingen om de hotelactiviteiten te verduurzamen en de lokale biodiversiteit te beschermen en te verbeteren. Het ambitieuze doel is om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn en zo klimaatverandering tegen te gaan.

Naast de introductie van Tesla’s voor de Local Drive Adventure, zijn er andere duurzaamheidsacties zoals de aankoop van 100% hernieuwbare elektriciteit in alle resorts, de verbintenis om samen te werken met lokale en biologische producenten, gemeenschappen en restaurants. Daarnaast steunt Ikos meer dan 40 liefdadigheidsinstellingen en organisaties die actief zijn op het vlak van milieu, gezondheid, cultuur en sport. 

Lees ook: Oceania Cruises viert 20-jarig jubileum en pakt uit met nieuwe luxeschepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *