Mandaat Nina Öwerdieck, CFO Brussels Airlines, met vijf jaar verlengd

De SN Airholding Board van Brussels Airlines heeft het mandaat van Nina Öwerdieck als Chief Financial Officer van de luchtvaartmaatschappij met vijf jaar verlengd. Nina Öwerdieck maakt sinds 2020 deel uit van het Directiecomité van Brussels Airlines. ​ Ze heeft de maatschappij onder meer door de coronapandemie geloodst en gezorgd voor een vervroegde terugbetaling van de staatslening.

Nina Öwerdieck bekleedt sinds 1 juni 2020 de functie van CFO bij Brussels Airlines. Samen met Dorothea von Boxberg, Chief Executive Officer, en Tilman Reinshagen, Chief Operations Officer, geeft zij leiding aan de in Brussel gevestigde luchtvaartmaatschappij en één van de vier netwerkmaatschappijen van Lufthansa Group.

Onder Nina’s leiding is Brussels Airlines erin geslaagd de ergste crisis ooit in haar geschiedenis achter zich te laten door in 2022 een zeer sterk financieel resultaat in het derde kwartaal te behalen. Bovendien heeft ze met succes het reorganisatieplan Reboot Plus geleid en een vervroegde terugbetaling van de Belgische overheidslening bewerkstelligd.

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de SN Airholding Board en Brussels Airlines in mij stellen. De verlenging van mijn mandaat laat me toe verder te werken aan een sterke toekomst voor de Belgische maatschappij.” ​- Nina Öwerdieck

In een reactie zegt Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Group en voorzitster van de SN Airholding Board, erg blij te zijn dat Nina nog vijf jaar lid blijft van het Directiecomité van Brussels Airlines. Samen met haar collega’s zal ze voortbouwen op de troeven van de luchtvaartmaatschappij en deze begeleiden naar duurzame winstgevendheid.

Lees ook: Brussels Airlines en Sunweb breiden samenwerking uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *