Regent Seven Seas Cruises tilt Epicurean Perfection naar nog hoger niveau aan boord van Seven Seas Grandeur

Regent Seven Seas Cruises zet een nieuwe norm voor fine dining op zee aan boord van het nieuwste schip, Seven Seas Grandeur, dat in november 2023 voor het eerst afvaart. De culinaire teams van de cruiserederij onder leiding van Bernhard Klotz, Vice President Food & Beverage van Regent, hebben een menu met 130 geheel nieuwe en verfijnde gerechten samengesteld in zeven prachtige eetgelegenheden.  

“Al meer dan 30 jaar kunnen reizigers aan boord van ‘s werelds meest luxe vloot rekenen op het beste van het beste – van persoonlijke service aan boord en ongekende belevingen op de bestemmingen die worden aangedaan, tot culinaire hoogstandjes,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Seven Seas Grandeur is geïnspireerd op het erfgoed van Regent, maar tegelijk geheel voorbereid op de toekomst. Dat uit zich onder meer in de heerlijke gerechten en de prachtig ingerichte restaurants.”

Summum voor fijnproevers

Seven Seas Grandeur, het zusterschip van de befaamde Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor, straalt de perfectie uit die al 30 jaar in het erfgoed van Regent Seven Seas Cruises zit verweven, met ongekend veel ruimte, ongeëvenaarde service, overdadige weelde en de transformatie die gasten overkomt zodra ze aan boord stappen. Hoogtepunten van de nieuwe gerechten en verfijnde recepten die fijnproevers aan boord van Seven Seas Grandeur staan te wachten, zijn:

– 13 nieuwe dinergerechten die worden geserveerd in Compass Rose, het karakteristieke restaurant van Regent.

Prime 7, het stijlvolle steakhouse van Regent, biedt een nieuw decadent lunchmenu en ook shared dining voor twee met sappig gegrild vlees.

– Voor drie van de zeven nieuwe gerechten op het menu van het Franse restaurant Chartreuse hebben de culinaire teams zich na een culinair bezoek aan Narbonne (Frankrijk) laten inspireren door driesterrenrestaurant L’Auberge du Vieux Puits.

Pacific Rim, the place to be voor de heerlijkste Aziatische keuken, heeft twee nieuwe hoofdgerechten en vier nieuwe desserts op de kaart gezet.

– Acht authentieke nieuwe warme voorgerechten zijn het perfecte startpunt van een verrukkelijk diner met Italiaanse specialiteiten in Sette Mari at La Veranda.

Nieuwe veganistische gerechten zijn de Impossible Salisbury Steak met truffelboter en de Pacific Rim poké, plus nieuwe gezonde ontbijtgerechten zoals chiayoghurt en huisgemaakte granola’s in La Veranda.

– Wie minder uitgebreid wil dineren, kan terecht in The Pool Grill voor de Koreaanse gefrituurde kipburger met gochujang-knoflookmayonaise.

– Vier Gerard Bertrand wijnen staan exclusief op de wijnkaart van Chartreuse en nog eens vijf wijnen prijken op het Connoisseur-wijnmenu.

Menu’s in de sfeer van het restaurant

Compass Rose – Een unieke persoonlijke dinerbeleving

Gasten aan boord van Seven Seas Grandeur zullen zien dat Compass Rose, het signature restaurant van Regent Seven Seas Cruises, een metamorfose heeft ondergaan. Het nieuwe ontwerp is van Studio DADO in Miami. Bij binnenkomst zullen dinergasten zich vergapen aan het verfijnde sculptuur van een waterval, dat bestaat uit gegalvaniseerde metalen platen en handgeblazen glas die een gevoel van rust uitstraalt. In het restaurant zitten de gasten onder een dak van verlichte bomen waarin kristal en hout is verwerkt en dat de illusie van een sprookjesbos oproept. Wanneer het diner bij ondergaande zon wordt geserveerd, hullen duizenden met kristal omrande blaadjes het restaurant in een ontzagwekkend decor.

Het verrukkelijke menu van Compass Rose belooft een unieke smaakbeleving – gasten hebben bij hun hoofdgerecht keuze uit bijgerechten, sauzen en pasta’s en ook worden specialiteiten van de dag en een selectie van veganistische en vegetarische gerechten geserveerd. Nieuwe gerechten die speciaal voor Seven Seas Grandeur zijn samengesteld, zijn een decadente Maine lobster risotto die wordt geserveerd met een fondue van mascarpone en prei, een sappige Black Angus striploin met krieltjes en Parmezaanse broccoliroosjes met een rokerige romesco saus, en een tuna tataki van Szechuanpeper, groentetartaar, miso-aioli, radijs en sesam.

Prime 7 – Het karakteristieke steakhouse

Seven Seas Grandeur introduceert het volledig heringerichte Prime 7 restaurant, eveneens naar een ontwerp van Studio DADO. Prime 7 doet denken aan de traditionele steakhouses in New York City in de 20ste eeuw, maar wel met de stijl van nu. Het restaurant neemt dinergasten mee op een reis – bij binnenkomst in de hal worden gasten verwelkomd met een wand vol zwart-witfoto’s en antieke leren koffers voordat zij het restaurant zelf betreden via de entree in de vorm van een traditionele tram. Als je door het restaurant loopt, verandert de esthetiek in een meer huiselijke sfeer. De Perzische tapijten, de lampen en de memorabilia in de vitrines die het werkstation van de bediening en de achterliggende ruimten aan het oog onttrekken.

Het menu sluit perfect aan bij de ambiance en is een aaneenschakeling van favoriete gerechten die het water in de mond doen lopen, zoals jumbo crabcakes, steak-tartaar van Black Angus Beef met truffelbierbrood, reuzengarnalencocktails en steaks als prime rib, T-bone-steak en een filet mignon, stuk voor stuk de beste kwaliteit Amerikaans rundvlees dat 28 dagen is gerijpt. Prime 7, dat is geïnspireerd door Los Fuegos van chefkok Francis Mallmann, die de James Beard Award heeft gewonnen, serveert aan boord van Seven Seas ook een sharing plate for two met premium entrecote, biologische kip, chorizo uit Galicië en lamskoteletjes uit Nieuw-Zeeland met gepofte knoflook, ingemaakte tomaatjes en chimichurri. Ook denkt het steakhouse aan de veganistische gast en serveert het de Impossible Salisbury Steak met frietjes, gepofte tomaat en een verrukkelijke truffelboter.

Op het lunchmenu van Prime 7 prijken eveneens nieuwe heerlijke gerechten, zoals Black Angus beef empanadas en salsa cruda, gefrituurde kip met aardappelpuree met bacon, sjalotjes, biscuits en chilisaus, of een fisherman’s platter met gepaneerde garnalen, inktvis, vis, citroen, frietjes en truffel-aioli. En als dat nog niet genoeg is voor fijnproevers, staan er ook nog nieuwe desserts op de lunchkaart, zoals Bananas Fosters met donkere rum, Mississippi Mudcake met chocolade-creameux en een chocolade/blauwebessenpudding met kokosvanilleroom.

Chartreuse – Klassiek frans met een moderne twist

Een ander concept van Studio DADO, dat de glamour, kunstzinnigheid, architectuur en geschiedenis van Parijs ademt, is Chartreuse. Dit Franse restaurant aan boord van Seven Seas Grandeur is een waar stijlicoon. De vloer met zijn opvallende patronen trekt gasten als het ware naar binnen en de elegante bar, die gehuld is in leer en is afgewerkt met marmer, roept de sfeer van Parijs in de jaren dertig op. De Art Deco verlichting maakt het plaatje compleet. De golvende lijnen van de wanden zijn als de kronkelende Seine en brengen de dinergasten naar het restaurant, geheel in de Art Nouveau-stijl van de Parijse metro, waar zij prachtig uitzicht over zee hebben.

Voor een aantal nieuwe gerechten op het menu van Chartreuse heeft het Food & Beverage-team van Regent Seven Seas Cruises zich laten inspireren door het driesterrenrestaurant L’Auberge du Vieux Puits – de perfecte afsluiting van een uitgebreide culinaire verkenning van Narbonne (Frankrijk) waarin zij kennis en technieken van onschatbare waarde opdeden. 

Nieuwe gerechten die de vermaarde reputatie van de klassieke Franse keuken nog eens onderstrepen, zijn halibut viennoise met venkel, porcini, spinazie en kalfsjus, soupe de poissons met brandade, schelpdieren, aioli en een korstje van zaden, en velouté de champignons consommé, gekonfijte eierdooier en truffelcappuccino. De dessertkaart van Chartreuse is uitgebreid met de beste petitfours om de maaltijd in stijl af te sluiten met koffie en mignardises.

Op de exclusieve wijnkaart van Chartreuse staan nu vier Gerard Bertrand wijnen, waaronder Heritage Kosmos, een volle biologische rode wijn van een blend van grenache-, syrah- en mourvèdre-druiven.

Pacific Rim – Aziatisch dineren ten top

Zalige smaken mengen zich harmonieus met een rustgevende zensfeer in het Pacific Rim restaurant, dat hetzelfde herkenbare en verbluffende interieur heeft als op de zusterschepen. Het interieur valt op door de ingewikkelde en verfijnde architecturale details en de toon wordt direct bij binnenkomst al gezet –  op Seven Seas Explorer worden gasten verwelkomd met een Tibetaanse gebedsmolen en op Seven Seas Splendor met een mystieke draak. Met welk kunstwerk fijnproevers aan boord van Seven Seas Grandeur bij Pacific Rim worden ontvangen, wordt op een later moment bekendgemaakt, wanneer ook meer hoogtepunten van de opvallende kunstcollectie aan boord zullen worden onthuld.

Pacific Rim viert de smaken van een divers en kleurrijk continent met twee nieuwe gerechten op de dinerkaart – adobo van gekonfijte eend met een risotto van adlai, XO-saus, foie gras en shimeji champignons en de veganistische Pacific Rim poké met crudités van groenten, tofu, avocado, wakame, miso en sesam. Zoetekauwen zullen watertanden bij het zien van de nieuwe desserts op de kaart – een taart van pure chocolade en passievrucht met mango-chilisorbet, matchakwarktaart en een Thaise pudding van kokos en tapioca met citroengrassiroop.

Sette Mari at La Veranda – Authentiek Italiaans

Bij Sette Mari at La Veranda op het hoogste dek van het schip staat de Italiaanse keuken centraal. Het restaurant ademt de sfeer van de Amalfikust – de architecturale elementen, het meubilair en de kunst worden omlijst door de elegante rondingen van de glazen wanden en de ramen die een panoramisch uitzicht bieden. Het design doet denken aan het vakmanschap en de kunstzinnigheid die tekenend zijn voor de plaatsjes aan de Middellandse Zee. Tegelijkertijd suggereert de ambiance een koele, beheerste mondaniteit en een gevoel van verwondering, wat onmiskenbaar hoort bij een stijlvolle stad direct aan het water.

oceania cruises vista banner

Sette Mari at La Veranda aan boord van Seven Seas Grandeur heeft een menu dat de smaakpapillen prikkelt. De inspiratie voor de traditionele kaart deed het culinaire team van Regent op tijdens een trip naar Puglia, Italië, de streek waar Senior Vice President of Hotel Operations Franco Semeraro en zijn familie vandaan komen. Het team bezocht de masseria’s of boerderijen van de streek, waar ze eeuwenoude technieken leerden en de lokale smaken ontdekten. Hierdoor geïnspireerd stelden ze vervolgens speciaal voor Seven Seas Grandeur een menu met warme voorgerechten samen op basis van de heerlijkste authentieke recepten, zoals sformato di ricotta, een taartje van ricotta en Parmezaanse kaas met een tomaten-basilicumsaus, cozze alla marinara e pepperoncino, mosselen in een saus van knoflook, chilivlokken, verse tomaten, witte wijn en peterselie, en zucchine Ripiene, gebakken courgette met een vulling van langzaam gegaarde prime rib, kruiden en Parmezaanse kaas in een tomatensaus.

Contacteer ons voor meer informatie en de all-inclusive luxe beleving aan boord van Regent Seven Seas Cruises.

Lees ook: Crystal presenteert inspirerende routes voor 2025

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *