voco Brussels City North: nieuw hotelmerk op Belgische bodem

PREM Hospitality wordt verantwoordelijk voor het management en uitbating van het eerste voco hotel in België. IHG Hotels & Resorts zet zo, samen met Living Tomorrow, de wereldwijde groei van hun hotelmerk voort.

voco hotel brussel

PREM Hospitality, de prominente speler in het operationele beheer van hotels in opdracht van lokale en internationale eigenaars en investeerders, zet zijn groei in continentaal Europa én zijn samenwerking met IHG Hotels & Resorts voort met de opening van voco Brussels City North. Als eerste in zijn soort in België zal voco Brussels City North focussen op innovatie, en staat het symbool voor de toekomst van de horeca.

Voor Bouke Koppert, Chief Operating Officer van PREM Group voor continentaal Europa, weerspiegelt deze nieuwe opening de duidelijke ambitie van de PREM-groep: “We hebben minstens drie goede redenen om ons te verheugen op deze overeenkomst en onze rol als operationele beheerder van dit splinternieuw hotel: De opening van een nieuw hotel aan de noordrand van de Europese hoofdstad betekent een prachtige uitdaging. Bovendien staat voco als merk garant voor innovatie, een sterke persoonlijkheid en veel fun. To slot belooft de samenwerking met Living Tomorrow voor onze gasten, of ze voor hun werk of plezier bij ons verblijven, een bijzonder boeiend beleefmoment te worden.”

Innoverend en duurzaam verblijven

Het gloednieuwe voco Brussels City North bevindt zich op de volledig gerenoveerde Innovation Campus van Living Tomorrow, in 1990 opgericht door Frank Belien. De site bevindt zich te midden van een groen landschap en is de ideale plek voor wie tot rust wil komen.

Het viersterren plus voco Brussels City North beschikt over alle state-of-the-art uitrusting en meest moderne technologie, gaande van robothonden tot gerobotiseerde bagagedragers, om zowel zakenlui als toeristen een premium verblijf te verzekeren.

Het hotel beschikt over een opvallende blauwe toren van 50 meter hoog met enorme glazen ramen die een panoramisch uitzicht bieden op de skyline van Brussel. In totaal beschikt het hotel over 92 kamers, waaronder 36 tweepersoonskamers met 2 eenpersoonsbedden, 3 suites, en een aantal eenpersoonskamers. Gasten kunnen culinair genieten in de gezellige bar en het on-site restaurant ‘fuga’ dat plaats biedt aan 60 personen. Het hotel beschikt over parkeervoorzieningen (tegen betaling) met Ionity oplaadpunten. Gasten genieten ook van alle voordelen van het loyaliteitsprogramma IHG One Rewards.

Het hotel heeft acht vergaderzalen welke beschikken over de nieuwste technologieën en plaats bieden aan maximaal 90 personen. Een aantal van deze zalen beschikt over een privé-terras. Het auditorium van het hotel biedt plaats aan 150 personen. Helemaal uniek is de Chef’s Table. Deze uitzonderlijke vergaderzaal is uitermate geschikt voor exclusieve ontmoetingen bij het virtuele aquarium en culinaire workshops rondom het kookeiland in wat je gerust de woonkeuken van de toekomst kan noemen. De locatie is ook ideaal om te combineren met een fantastisch diner waarbij de chef van het restaurant, of een gastchef, live kookdemonstraties kan geven.

De site zelf wordt Europa’s grootste experimentele lab voor het creëren van ideeën en een visie voor de toekomst. In lijn met het ethos van voco hotels, beoogt voco Brussels City North zich duidelijk te onderscheiden van de concurrentie door gasten een ander type ervaring en beleving te bieden.

Tenslotte is voco Brussels City North gevestigd in een gloednieuw energiezuinig gebouw met de nieuwste HVAC-installatie- en isolatietechnieken, zonnepanelen en warmtepompen. Het hotel streeft dan ook actief naar een Green Key-certificering, de toonaangevende standaard voor uitmuntendheid op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en duurzame bedrijfsvoering. Het nieuwe hotel is ook van plan om samen te werken met Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan.

voco Brussels City North is vlot bereikbaar via de snelwegen E19 en E40. Het is tien minuten rijden naar Brussels Airport en ongeveer 30 minuten naar het centrum van Brussel.

Lees ook: NEO KVL Hotel – trendy hotel in voormalige lederfabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *