Ontdek de natuurpracht van Alaska met Holland America Line

Van majestueuze gletsjers tot ruige kustlijnen: Alaska belooft ontzagwekkende landschappen en ontmoetingen met wilde dieren. Ga met Holland America Line mee op een reis die luxe en wildernis combineert en onvergetelijke herinneringen creëert in de Last Frontier.

holland america line alaska

Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten van Amerika. De oppervlakte van de staat bedraagt 1.481.347 km²: hiermee is Alaska ongeveer net zo groot als Spanje, Frankrijk, Duitsland en de Benelux samen. Er wonen echter slechts 800.000 mensen en daarmee is Alaska de op drie na dunst bevolkte staat. Ongeveer de helft van de inwoners van de staat woont in de buurt van of in de stad Anchorage.

Alaska werd op 30 maart 1867 door Rusland verkocht aan de Verenigde Staten voor 7,2 miljoen Amerikaanse dollar. Op 3 januari 1959 werd Alaska erkend al de 49ste staat van de Verenigde Staten. De naam “Alaska” werd al gebruikt toen de staat nog van Rusland was. De naam werd eerst alleen gebruikt voor het Alaska-schiereiland, wat was afgeleid van het Aleoetische “alaxsxaq”, wat “vasteland” betekent.

Alaska biedt qua natuur zoveel hoogtepunten dat het lastig is om allemaal in één reis te zien. De perfecte manier om zoveel mogelijk indrukken op te doen en de ongerepte natuur tot in elke vezel te ervaren, is een cruisereis. Vanaf het water zijn de groene bossen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers namelijk op hun mooist. Bovendien hoef je zelf aan niets te denken: je stapt aan boord en hoeft al het moois alleen nog maar te aanschouwen.

Het is lastig te omschrijven wat Alaska zo onvergetelijk mooi maakt. Glacier Bay National Park is een absolute must-see voor natuurliefhebbers: hier gaat de wildernis nog ongerept zijn gang. Het gebied doet qua grootsheid niet onder voor bijvoorbeeld de Grand Canyon of Yellowstone National Park.

Dat geldt overigens voor de hele staat. Zo vind je in Denali de hoogste berg van het Noord-Amerikaanse continent: Mount Denali, een reus van maar liefst 6194 meter hoog. Het park zelf is ook gigantisch – qua oppervlakte zo groot als twee derde van België – en biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Hier spot je met wat geluk elanden, kariboes, vossen, wolven en grizzlyberen.

Cruisereis naar de wildernis

Holland America Line biedt cruisereizen naar Alaska waarmee je deze prachtige staat op een onvergetelijke manier kunt ervaren. Tijdens de cruises naar Glacier Bay en de unieke cruisetours, waarmee je voor of na je cruise met een georganiseerde tour het binnenland van Aaska kunt ontdekken, komen lokale gidsen en rangers aan boord die vol enthousiasme informatie geven over het ecosysteem en de eeuwenoude cultuurhistorie. Zo krijg je nog meer waardering en begrip voor al het moois om je heen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het oprukkende gletsjerijs de oorspronkelijke Huna Tlingit-bevolking dwong om hun huizen te verlaten, en waarom het van cruciaal belang is dat wilde gebieden écht wild blijven.

Tijdens een cruisereis naar Alaska vaar je door wateren omringd door gletsjers, ga je onder begeleiding op excursie door ongerepte wildernis en dineer je ’s avonds met smakelijke lokale zalm en andere regionaal geproduceerde gerechten. Je kunt kiezen voor een cruisetour naar Denali van 9 tot 14 dagen, inclusief een verblijf in McKinley Chalet Resort aan de ingang van het Denali National Park & Preserve. Maar je kunt ook kiezen voor een reis van 9 tot 18 dagen naar Denali en de Canadese provincie Yukon, niet alleen bekend van de grootste goudkoorts aller tijden, maar ook vanwege de ruigheid van het gebied met bergketens, wild stromende rivieren en gletsjers. Deze reis omvat een onvergetelijke reis aan boord van de White Pass & Yukon Route-trein, die in 1898 begon met rijden nadat er in 1896 goud werd gevonden in Klondike.

Ongekende luxe

Het fijne van een cruisereis is dat je meerdere bestemmingen ziet, maar slechts één keer je koffer hoeft uit te pakken. Bij Holland America Line zijn vervoer, accommodatie, eten en entertainment allemaal inbegrepen. Je vaart meestal ’s nachts, zodat je overdag steeds nieuwe locaties kunt gaan ontdekken. De service aan boord is van ongekende luxe: je hut wordt twee keer per dag aan kant gemaakt, er is niet alleen Engelssprekend, maar ook Nederlandssprekend personeel aanwezig en je kunt heerlijk dineren in een van de restaurants.

Holland America Line biedt meer cruises aan naar Glacier Bay dan welke cruiserederij dan ook. Met 75 jaar reiservaring in Alaska kent deze rederij elke hoek van deze verbluffend mooie staat. Elke Alaska-cruise doet één of meerdere van de volgende gletsjers aan: Glacier Bay National Park, de Hubbard-gletsjer, de gletsjers van College Fjord of de twee Sawyer-gletsjers van Tracy Arm. Vanaf het cruiseschip stap je aan boord van een kleinere boot om zo heel dicht bij de gletsjerreuzen te komen. Zo kun je het gekraak en gekreun van het ‘levende’ ijs horen, bultrugwalvissen spotten en adelaars hoog boven je hoofd zien zweven. Trek je fleecetrui aan, neem je verrekijker mee en bereid je voor op al het natuurschoon.

Contacteer ons of neem een kijkje op de website van Holland America Line voor meer informatie en om je cruise naar Alaska te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *