Kennismaking van culinair Quebec

Ter gelegenheid van de deelname van chef Samuel Sirois uit Montreal aan de Tram Experience in Brussel dit najaar organiseerde de Algemene Delegatie van Quebec in Brussel in samenwerking met het Office Montréalais de la Gastronomie maandag een degustatieconferentie.

Tijdens de degustatieconferentie Culinair Quebec die plaatsvond bij Excellis in Brussel bereidde chef Samuel Sirois een aantal typische hapjes uit Montreal. Daarnaast presenteerde hij de bijzonderheden van de keuken van Quebec en deelde hij tips om typische en originele ingrediënten te verwerken in professionele culinaire bereidingen.

Chef Sirois heeft meer dan 18 jaar ervaring in de restaurant- en hotelsector en stond aan het hoofd van het Canadese team bij de Bocuse d’Or, de Olympische Spelen van de gastronomie. De grote internationale finale van de Bocuse d’Or vond afgelopen januari plaats in Lyon en het Canadese team behaalde maar liefst de 11de plaats op de wereldranglijst! Hij is ook professor aan het Institut de Tourisme et d’Hôtellerie in Quebec en wendt zijn jarenlange ervaring in toprestaurants aan om de Canadese gastronomie in Quebec en daarbuiten te promoten en zijn kennis door te geven aan de volgende generatie.

Tijdens een gesprek tussen Olivier Marette, expert gastronomie bij visit.brussels, en chef Sirois werden de troeven van Montreal als bestemming voor gastronomisch toerisme en de gastronomie als motor van ontwikkeling voor steden als Montreal en Brussel besproken.

Montreal, de ideale bestemming voor fijnproevers in Canada

Aan het evenement namen verschillende producenten en distributeurs uit Quebec deel en konden de genodigden een aantal uitzonderlijke producten proeven, waarvan sommige nog totaal nieuw zijn op de Europese markt.

Zo stelden onder meer Distillerie de Montréal hun sterke dranken, likeuren en kant-en-klare producten voor, Premium Spirits de Sortilège whisky met ahornsiroop en ¾ Oz (Trois quarts d’once) hun ambachtelijke siropen voor cocktails. Daarnaast kon men er ook kennismaken met bijvoorbeeld de bekroonde chocolade van Chocolat Quantu en kreeftenolie, een product dat pas onlangs op de markt is gekomen.

Lees ook: Verras je smaakpapillen tijdens een culinaire reis naar de Verenigde Staten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *