TUI fly start vanaf december nieuwe lijn Antwerpen – Tel Aviv

Nadat TUI fly eerder dit jaar de vernieuwende Embraer E2-195 toestellen op de luchthaven van Antwerpen in gebruik nam kondigt de maatschappij nu een nieuwe verbinding aan tussen Deurne en Tel Aviv.

In oktober 2022 kondigde TUI fly aan dat het dit voorjaar drie Embraer E2-195 vliegtuigen zou leasen, ecologisch vernieuwende toestellen die zouden ingezet worden op de luchthaven van Antwerpen. Niet alleen het ecologische plaatje van deze toestellen is baanbrekend maar ook hun vliegbereik dat tot 4455 km kan overbruggen. Dat opende meteen nieuwe mogelijkheden voor Antwerpen. Deze zomer werden Kreta, Antalya en Tenerife al toegevoegd aan het aanbod. Deze winter komt er naast Las Palmas (Gran Canaria) nog een nieuwe, verder gelegen bestemming bij: Tel Aviv.

TUI fly programmeert twee vluchten per week, op donderdag en op zondag. De vluchten vertrekken op donderdag om 10u en komen aan om 15u50. De retourvlucht vertrekt uit Tel Aviv om 16u40 en het toestel landt in Antwerpen om 21u05. De tweede vlucht is op zondag met vertrek om 8u55 met aankomst om 14u45. De retourvlucht van 15u35 komt om 20u00 aan in Antwerpen.

General banners

Als citytrip staat Tel Aviv al enige tijd op het verlanglijstje van veel Belgen. ‘De witte stad’, zo genoemd omwille van zijn vele gebouwen uit de jaren dertig, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De trendy stad staat ook bij party people bekend om haar overweldigende strand- en uitgaansleven. 

Maar Tel Aviv is vooral ook de bestemming bij uitstek van de Joodse gemeenschap in Antwerpen. Voor hen is deze rechtstreekse lijn Antwerpen-Tel Aviv dan ook uitstekend nieuws. Nooit eerder was Israël zo makkelijk bereikbaar.

De eerste vlucht naar Tel Aviv is voorzien op donderdag 14 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *