4000 extra vliegtuigstoelen wegens 40% meer boekingen

TUI Belgium noteert voor de kerstvakantie liefst 40% meer boekingen vergeleken met  vorig jaar. Om aan de vraag te kunnen voldoen heeft TUI 4000 extra vliegtuigplaatsen aan het aanbod toegevoegd. Vooral wie nog een vakantie op de Canarische of de Kaapverdische eilanden plant, mag niet langer aarzelen.

De kerstvakantie belooft een bijzonder drukke reisperiode te worden. Bij TUI, de grootste touroperator van het land, is het aantal boekingen voor een vliegvakantie nu al 40% hoger dan vorig jaar. Ook in de andere landen in Noord- en West-Europa lopen de boekingen bijzonder vlot.

TUI Belgium heeft zelfs besloten om haar vluchten uit te breiden om aan de vraag te kunnen voldoen. Liefst 4000 extra vliegtuigstoelen worden aan het bestaande aanbod toegevoegd en voor afreizen uit zowel Brussel, Oostende als Antwerpen.

Er werden extra plaatsen gecreëerd op onder andere Tunesië en Turkije maar het grootste aantal gaat naar de vier Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Deze vier vakantie-eilanden zijn op zich al topbestemmingen tijdens de winter maar dit jaar is de vraag nog veel groter. Ook de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista zijn bijzonder in trek. De onzekere situatie in het Midden-Oosten heeft de vraag de voorbije twee weken nog extra aangewakkerd.

Hierdoor dreigt er een groot beddentekort en zullen de Canarische en Kaapverdische hotels niet lang meer aan de vraag kunnen voldoen. De eerste volgeboekte hotels zijn intussen al een feit en van last minute aanbiedingen zal er geen sprake zijn. Wie zijn boeking pas over enkele weken plant, moet met een fel geslonken aanbod rekening houden en zal in de populaire hotels geen vrije kamers meer vinden.

Lees ook: Joeri Vaessen: “Steeds meer Belgen ontdekken Holland America Line”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *