Nieuwe bar in Hotel Amigo: een eerbetoon aan René Magritte

Ter gelegenheid van de 125e verjaardag van René Magritte heeft Hotel Amigo Bar Magritte geopend. De nieuwe bar is de enige bar die gewijd is aan het leven en werk van de surrealistische kunstenaar.

Met zijn ideale ligging aan de Grote Markt van Brussel is het luxueuze Hotel Amigo de ideale uitvalsbasis om de hoofdstad te verkennen. Het vijfsterrenhotel, een van de 14 individuele Rocco Forte Hotels, is een plaats die geschiedenis combineert met hedendaagse charme, luxe en een portie fiere Belgitude.

Een van de mooiste voorbeelden hiervan is de unieke Tintin Suite. Deze Signature Suite is de enige in de wereld die in het teken staat van de wereldberoemde stripheld. De suite verrast fans en gasten met kunstwerken, boeken, afdrukken en andere decoraties die met de hand zijn gemaakt voor Hotel Amigo. Een van de eyecatchers in de suite is de unieke tekening die werd gesigneerd door Steven Spielberg toen hij verbleef in Hotel Amigo tijdens de lancering van de film Tintin.

Ceci n’est pas un bar

Om de Belgische fierheid nog verder te benadrukken heeft Hotel Amigo op 21 november 2023, naar aanleiding van de 125e verjaardag van René Magritte, zijn nieuwe Bar Magritte geopend.

De nieuwe cocktailbar bezorgt gasten een unieke, zintuiglijke ervaring geïnspireerd door het leven en werk van de gevierde Belgische surrealistische kunstenaar. De elegante setting vormt het perfecte decor waarin vakmanschap in mixologie, prachtig design en een gevoel van mysterie in perfecte harmonie samenkomen.

Het opvallende interieurontwerp is van de hand van Olga Polizzi, Directeur Design bij Rocco Forte Hotels, samen met DO Design Studio, en wordt gekenmerkt door een kleurenpalet dat doordrenkt is met diepe juweelachtige tinten gecombineerd met speelse texturen. In lijn met het surrealistische thema siert op maat gemaakt, muurschildering-achtig behang de muren. Het kleurrijke behang werd ontworpen door Adam Ellis en is geïnspireerd op Magritte’s ‘Femmes’ (1922). Centraal staat een opvallende lange bronzen bar met prachtige art-deco-geïnspireerde glas-in-loodramen. Het prachtige meubilair, waaronder een imposante zitbank in groen fluweel met witte biezen, en de roze en groene stoelen passen uitstekend bij het kleurrijke behang.

Cocktails met een surrealistisch tintje

Omgeven door een sfeer die doet denken aan de surrealistische kunstbeweging in Brussel in de jaren 1920 en ’30, kunnen gasten ontspannen op de klanken van jazz of livemuziek, en ondertussen hun favoriete cocktail kiezen uit het evocatieve menu van Bar Magritte.

Het nieuwe cocktailmenu van de bar werd samengesteld door ‘maestro’ Salvatore Calabrese, een toonaangevende mixoloog, en bevat 20 kenmerkende cocktails. Het menu is opgedeeld in twee secties: ‘Zijn Werken’ en ‘Zijn Wereld’.

‘Zijn Werken’ bevat tien ingenieuze creaties geïnspireerd op Magritte’s kunstwerken, zoals ‘Shéhérezade’, een citroenachtige, bruisende Martini; ‘Lyrisch’, een zintuiglijke viering van peer; en ‘Magritte’, een verfijnde hommage aan de liefde van de kunstenaar voor rode wijn.

‘Zijn Wereld’ omvat tien klassieke cocktails uit Magritte’s leven, waaronder ‘Casanova’, een eerbetoon aan de vriend van de kunstenaar, Salvador Dalí; ‘Film Maker’, vernoemd naar de beroemde regisseur Alfred Hitchcock; en ‘Bronx’, een New Yorkse klassieker die populair was toen Magritte in de Big Apple woonde.

Het menu van Bar Magritte bevat ook een selectie van kleine gerechten met Belgische klassiekers geïnspireerd op de favoriete gerechten van Magritte. Gerechten om te delen zijn onder andere garnalenkroketten, Monsieur Magritte’s Liégeoise salade, calamari carbonara en Les Amants: “moules-frites” ravioli.

Lees ook: M ​​Social Hotel Paris – Elegante luxe met een vleugje art deco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *