Oceania Marina krijgt complete renovatie in 2024

Oceania Cruises heeft aangekondigd dat Marina in mei 2024 een alomvattende renovatie zal ondergaan. De renovatie omvat onder meer de toevoeging van drie nieuwe eetgelegenheden en restyling van alle kajuiten en openbare ruimtes.

Luxe cruisemaatschappij Oceania Cruises heeft aangekondigd dat Marina, haar schip met plaats voor 1.250 passagiers, in mei 2024 een allesomvattende renovatie zal ondergaan. De renovatie omvat de toevoeging van drie nieuwe eetgelegenheden: Aquamar Kitchen, het nieuwe op wellness gerichte restaurant dat dit jaar op Vista debuteerde; een uitgebreide ijssalon aan het zwembad waar milkshakes en smoothies worden geserveerd, plus inventieve smaken van het ambachtelijke ijsbedrijf Humphry Slocombe; en een nieuwe informele trattoria in de buitenlucht met heerlijke Italiaanse gerechten, waaronder vers gemaakte pizza’s.

Marina is het laatste ship van de huidige vloot van Oceania Cruises dat gerenoveerd wordt. Na de renovatie zal de rederij beschikken over zeven nieuwe, of beter dan nieuwe, schepen. Het achtste schip, Allura, wordt in het voorjaar van 2025 gelanceerd.

“Marina is een schip ontworpen door foodies, gebouwd door foodies, voor foodies”, zegt Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “We staan ​​bekend om het serveren van The Finest Cuisine at Sea, en dit is niet alleen maar een slogan, het is een mantra waar we het bedrijf omheen hebben gebouwd. Voedsel is de basis van wat we doen aan boord van al onze schepen, en wereldwijd, op de bestemmingen die we bezoeken.

“Door deze vernieuwing van Marina wordt ze bijgewerkt met drie opwindende nieuwe eetgelegenheden. We zijn bijzonder verheugd om het Aquamar Kitchen-concept uit te breiden naar Marina, na de ongelooflijke ontvangst door de gasten sinds het in mei aan boord van de Vista werd onthuld.”

Nieuwe eetgelegenheden

Marina en haar zusterschip Riviera waren de allereerste echte foodieschepen ter wereld en krijgen nu gezelschap van Vista en Allura. Marina en Riviera waren bij hun lancering de eerste schepen ooit die een kookschool aan boord hadden en meer keukenruimte en meer opslag voor vers voedsel hadden dan enig ander schip. Bovendien heeft Oceania Cruises het hoogste percentage culinair personeel dat zich toelegt op de eetervaring. Om de onberispelijke kwaliteit van elk gerecht te garanderen, heeft de lijn één chef-kok per tien gasten; de helft van de bemanning aan boord houdt zich bezig met het koken of serveren van voedsel.

Een van de opwindende culinaire toevoegingen aan Marina zal Aquamar Kitchen zijn, een nieuw kenmerkend restaurant van Oceania Cruises dat op wellness geïnspireerde menu’s presenteert, met een vleugje verwennerij, die zelfs de meest veeleisende smaakpapillen bevredigen. Bij het ontbijt schitteren de smoothies, koudgeperste sappen en energiekommen, terwijl tijdens de lunch de avocado-toastselecties en wereldwijd geïnspireerde salades en wraps ongelooflijk smaakvol en bevredigend zijn. Hartiger opties zijn onder meer een Impossible-burger, taco’s met geelvintonijn en een knapperig broodje kip.

Om de op wellness geïnspireerde gerechten te weerspiegelen, zal het drankmenu een selectie van premium, bekroonde alcoholvrije wijnen bevatten, Pierre Zero uit Frankrijk, evenals een verfrissende collectie mocktails gemaakt met de alcoholvrije alcoholische dranken van Lyre. Aquamar Kitchen is geopend voor ontbijt en lunch en vereist geen reservering. Net als alle andere restaurants aan boord is het gratis voor gasten.

’s Avonds verandert Waves Grill in een al fresco trattoria met vers gemaakte pizza’s, sappig gegrilde Italiaanse specialiteiten, pittige ‘dry-rubbed’ kippenvleugels, verleidelijke salades, rozemarijnfocaccia met weelderige burrata en heerlijke desserts.

Voor zoetekauwen wordt er de hele dag een ijssalon toegevoegd aan het zwembaddek. Gevuld met favoriete smaken, waaronder opties van Humphry Slocombe, plus milkshakes en smoothies, zal het zeker gasten verleiden voor een middagtraktatie aan het zwembad.

Met de toevoeging van Aquamar Kitchen zullen de kenmerkende pairing-diners van Oceania Cruises in La Reserve worden aangeboden in Privée, de exclusieve privé-eetruimte aan boord van Marina. Deze intieme locatie biedt onderdak aan culinaire liefhebbers van de bestaande favoriete combinatiemenu’s van La Reserve, waaronder het Odyssey Menu en de Dom Pérignon Experience.

Vernieuwde accommodaties en publieke ruimtes

Naast de drie nieuwe eetgelegenheden zullen de privé- en openbare ruimtes van Marina worden vernieuwd om een ​​stralende nieuwe sfeer te creëren. Alle superior suites worden opnieuw ontworpen en krijgen een nieuwe look, om lichter, helderder en visueel zelfs ruimer te worden dankzij slim ontworpen nieuwe functies.

De Penthouse Suites worden volledig gerenoveerd met op maat gemaakt meubilair en nieuwe kasten en extra kasten om de opslagruimte voor gasten te vergroten, plus nieuwe tapijten en stoffering, bijgewerkte moderne verlichting en doordachte details zoals meer stopcontacten en USB-poorten. Elke Penthouse Suite zal een strakke, gerestylede badkamer hebben, met opvallend Italiaans marmer, veel lades en royale extra grote douches, die de elegante woonluxe bieden waar Oceania Cruises bekend om staat.

Favoriete openbare ruimtes, waaronder Martinis, Horizons, The Grand Dining Room en Library, zullen op elegante wijze worden bijgewerkt met zachte nieuwe tapijten en vernieuwde stoffering, die een hernieuwd gevoel van grandeur weerspiegelen met behoud van de huiselijke sfeer. Ook het klassieke steakhouse Polo Grill wordt voorzien van nieuw tapijt, stijlvolle raambekleding en een fris design van de eetkamerstoelen.

De gerenoveerde Marina debuteert op 18 mei 2024.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Oceania Cruises te boeken.

Lees ook: 5 unieke Unesco-locaties in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *