Ga net als de Verhulstjes op cruise en ontdek de Parels van het Noorden

Het winterseizoen biedt een prachtige kans om de magie van de ongelooflijke steden van Noord-Europa te ontdekken met minder mensenmassa’s in een van de meest feestelijke tijden van het jaar. De onvergetelijke routes van MSC Euribia bieden de kans om verbluffende bestemmingen te verkennen, het beste van de regio te laten zien met een schat aan verrijkende avonturen en culturele attracties om te ontdekken

In het nieuwe seizoen van de populaire reality-reeks De Verhulstjes gaan Gert, Ellen, Marie en Viktor voor de eerste keer op cruise. Gedurende zeven dagen trekt de familie door Scandinavië en ontdekken ze de pittoreske Noorse Fjorden in Hellesylt, Ålesund en Flåm.

Aan boord van MSC Euribia geniet het viertal van alle voorzieningen die het luxe schip te bieden heeft. Zo maakt de familie kennis met de internationale keuken en culinaire hoogtepunten in de 10 restaurants – waaronder vijf specialiteitenrestaurants, genieten ze van lekkere cocktails in een van de 21 bars en lounges, en gaan ze heerlijk relaxen in de spa en wellness. Daarnaast gaan ze zwemmen in de vijf zwembaden en ontdekken ze de drie glijbanen in het grote waterpark.

Shoppen doet de familie in de Galleria Euribia. De 112 meter lange promenade vormt het sociale hart van het schip en is met de langste LED-koepel op zee een absolute eyecatcher.

Parels van het Noorden

Wil jij net als de Verhulstjes kennismaken met het leven aan boord van een cruise schip, dan hebben we geweldig nieuws. MSC Euribia vaart tot eind april 2024 wekelijks de populaire Parels van het Noorden-route. Tijdens deze cruise van zeven nachten met vertrek in Zeebrugge bezoek je Le Havre in Frankrijk, daarna Southampton in het Verenigd Koninkrijk, Hamburg in Duitsland en via Rotterdam in Nederland vaar je opnieuw naar Zeebrugge.

Vanuit Le Havre kan je richting Parijs trekken, een bezoek brengen aan het pittoreske Honfleur of genieten van de unieke krijtrotsen en een deugddoende strandwandeling in Étretat. Le Havre zelf is een bedevaartsoord voor liefhebbers van hedendaagse architectuur. Na de bijna totale vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Le Havre tussen 1946 en 1964 herbouwd door Auguste Perret. Hoewel de eindeloze alledaagse woonblokken ietwat ontmoedigend kunnen zijn, zijn de weinige overblijfselen van de oude stad mooi geïntegreerd in zijn stadsontwerp. Een goed voorbeeld daarvan is de kathedraal van Le Havre. Het gebouw met zijn barokke voorgevel dateert uit de 16de en 17de eeuw en is een van de oudste gebouwen in de stad.

De nabijgelegen moderne Sint-Jozefkerk staat dan weer in schril contrast met de kathedraal. De kerk, gebouwd in beton, en zijn 107 meter hoge toren fungeren als een baken dat zichtbaar is vanaf zee. Het wordt dan ook niet voor niets de vuurtoren van Le Havre genoemd. Centraal in Le Havre ligt het opmerkelijke architecturale werk van de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Het Huis van Cultuur is gebouwd in 1982 en heeft vanwege de vorm van het gebouw de bijnaam ‘de vulkaan’ gekregen.

Terwijl het duizend jaar oude Southampton in sommige delen een stuk van zijn middeleeuwse charme heeft behouden, heeft de stad zichzelf opnieuw uitgevonden als 21ste-eeuws winkelparadijs. Het hart van de moderne stad is het Civic Centre. Op loopafstand van de haven vind je er de uitstekende Southampton City Art Gallery met zijn collectie werken van hedendaagse Britse kunstenaars. Langs de Western Esplanade ontdek je een aantal restanten van de oude stadsmuur. De best bewaarde van de zeven stadspoorten is Bargate, aan de andere kant van de oude stad, aan het begin van de High Street. Op het mooie gebouw zie je naast de verdedigingsopeningen een aantal leeuwen en klassieke figuren.

Vanuit Southampton kan je makkelijk een aantal nabijgelegen historische steden zoals Winchester en Salisbury met hun wereldberoemde kathedralen, en Stonehenge – een van de meest intrigerende en oude locaties in het Verenigd Koninkrijk – bezoeken. Ook Londen ligt binnen handbereik. De grote historische bezienswaardigheden van de hoofdstad – Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St Paul’s Cathedral, Tower of London,… zijn niet te missen hotspots. Of je kan gaan shoppen in Oxford Street, Hyde Park verkennen, Covent Garden of een van de vele musea of ​​kunstgalerijen bezoeken. Wat zeker niet mag ontbreken is een typische afternoon tea en een bezoek aan een typisch Engelse pub.

Hamburg. De stad aan de rivier Elbe overbrugt continentaal Europa en Scandinavië en staat bekend om zijn elegante boulevards, statige gebouwen, smaragdgroene parken en Speicherstadt. Met een oppervlakte van 630.000 vierkante meter is Speicherstadt het grootste magazijndistrict ter wereld. Gebouwd tussen 1883 en 1927, herbergt het district opmerkelijke neogotische bakstenen gebouwen die nu musea, moderne technologiebedrijven en mediabedrijven huisvesten. Je kan het doolhof van steegjes, kanalen en bruggen privé of met een begeleide excursie verkennen. Een ander hoogtepunt is het prachtig versierde stadhuis van Hamburg. Het indrukwekkende Hamburger Rathaus, zoals het officieel heet, ligt in de wijk Altstadt nabij het Binnenalster-meer en het centraal station. Het stadhuis werd gebouwd van 1886 tot 1897 en is de thuisbasis van het parlement, de senaat en de burgemeester van Hamburg. Het stadhuis is open voor het publiek en je kan er aansluiten bij een rondleiding of een tentoonstelling bezoeken.

Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland en de grootste haven van Europa. Met zijn creatieve en moderne architectonische gebouwen is de stad een parel voor architectuurliefhebbers. Via de imposante Erasmusbrug bereik je de Coolsingel, de hoofdstraat van het centrumgebied van Rotterdam. Aan het einde van deze brede straat staat het Stadhuis dat gebouwd werd in Nederlandse renaissancestijl. In de binnenstad ontdek je verder ook een aantal vooroorlogse architectuurpareltjes zoals de industriële gebouwen van de Van Nellefabriek, en het Huis Sonneveld. Ook de Markthal en de Kubuswoningen aan de Oudehaven moet je gezien hebben. Wil je de stad vanuit de hoogte bekijken dan kan dat vanaf de 607 meter hoge Euromast-toren. Wie een stukje maritieme geschiedenis wil opsnuiven moet zeker de ss Rotterdam en hotel New York bezoeken. Beide liggen op wandelafstand van de cruiseterminal.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise naar de Parels van het Noorden te boeken.

Lees ook: Holland America Line maakt cruisen extra aantrekkelijk met Fly & Cruise promotie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *