Costa Brava en de Pyreneeën van Girona stellen zichzelf voor tijdens culinair event

Donderdag konden tientallen reisprofessionals, media en bloggers tijdens een culinair event in Excellis, Brussel, kennismaken met de Costa Brava, een van de populairste vakantieregio’s van de Belgen.

Costa Brava, Catalaans voor ruige en wilde kust, is veel meer dan alleen zon, zee en strand. Dankzij de nabijheid van de kust en de Pyreneeën kan je er dubbel genieten. En dat is meteen ook de nieuwe slogan voor de regio: Live Twice.

Op donderdag konden reisprofessionals, media en bloggers in Brussel kennismaken met alles wat de populaire bestemming te bieden heeft. In de Costa Brava kan je in de natuurparken gaan bosbaden, heerlijke verse vis in één van de authentieke vissersdorpen eten of een zalige frisse duik nemen in een verborgen baaitje. Het binnenland bestaat dan weer uit prachtige botanische tuinen en Middeleeuwse stadjes zoals Besalú. In Costa Brava geniet je dubbel dankzij de nabijheid van de kust en de Pyreneeën. Het is niet voor niets dat Salvador Dalí hier zijn inspiratie vond!

Tijdens een inspirerende workshop kregen de aanwezigen de kans om te netwerken met lokale partners uit de Costa Brava en de Pyreneeën van Girona. Tijdens een presentatie werden een aantal nieuwe toeristische activiteiten en producten voor unieke ervaringen voorgesteld.

Tot slot werden de aanwezigen getrakteerd op een heerlijke ‘culinaire ervaring’. Hiervoor waren chefs Joan Carles Sanchez van Hotel Restaurant Es Portal, Vincenç Fajardo van Restaurant Saó en Miquel García van Hotel Restaurant Terramar speciaal van Costa Brava naar Brussel gekomen. De sterrenchefs maakten elk een aantal gerechten klaar tijdens een live cooking demonstratie. .

Uniek hierbij was tevens dat alle ingrediënten door de chefs was meegebracht uit Spanje. Een heerlijk voorproefje van al het lekkers dat de Costa Brava te bieden heeft.

Lees ook: Oceania Marina krijgt complete renovatie in 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *