Varend door Noord-Europa met Holland America Line

holland america line noord-europa

Zin om leuke steden te verkennen, maar zie je op tegen al het geregel van tevoren? Dan is een cruisereis ideaal. Holland America Line biedt cruises aan naar Noord-Europa en volgend jaar bieden zij nog meer routes aan naar het Noorden. Tijdens deze reizen worden veel nieuwe havens aangedaan en vaak is het mogelijk om vanuit Nederland te varen. Zo kan je makkelijk vertrekken vanuit Rotterdam, Amsterdam of IJmuiden (in de buurt van Amsterdam).

Ook biedt Holland America Line overnachtingen in steden als Kopenhagen en Reykjavík aan. Vanaf de haven stap je ’s morgens zó van boord de stad in. Hieronder bespreken we vier tophavens die je kunt bezoeken met een cruise van Holland America Line.

1 – Reykjavík

De noordelijkste hoofdstad van de wereld kenmerkt zich door een ontspannen sfeer en prachtige natuur rondom de stad. Indrukwekkende vergezichten, warmwaterbronnen, regenboogkleurige huizen: hier vind je het allemaal. Minder bekend is het grote culturele aanbod dat de IJslandse hoofdstad te bieden heeft: de musea en kunstgalerieën zijn van absolute wereldklasse. In de restaurants vind je een mix van Scandinavische gerechten en de internationale keuken en na afloop duik je een van de gezellige cafés of bars in.

2 – Tallin

Aan de kust van de Baltische Zee vind je Tallinn, Estlands grootste en zeer charmante stad. Deze oudste hoofdstad van Noord-Europa, daterend uit de 12e eeuw, werd gebouwd als bruisende haven in het netwerk van Hanzesteden. Verken het hoogste deel van de Toompea-heuvel, waar de 19e-eeuwse Alexander Nevsky-kathedraal staat, een veste uit het Russische Rijk, en ga vervolgens door naar het lagere deel voor de kerken en koopmanshuizen langs kronkelende middeleeuwse straatjes. Een korte wandeling vanuit het centrum brengt je in een heel ander, modern deel van de stad met glazen gebouwen en trendy restaurants en boetieks.

3 – Eidfjord

Een vreemde eend in de bijt in dit lijstje, want het Noorse Eidfjord is eigenlijk geen stad, maar een dorp met minder dan 1000 inwoners. Maar omdat het een van de mooiste dorpen van Noorwegen is, vanwege de prachtige natuur in het nabijgelegen Nationale Park Hardangervidda, is het toch een ideale bestemming tijdens een cruisereis door Noord- Europa. In de schaduw van de besneeuwde bergtoppen en in de buurt van blauwgroene fjorden kun je hier heerlijk wandelen, fietsen en langlaufen, oog in oog staan met wilde rendieren en de 182 meter hoge Vøringfossen waterval bewonderen. De reis alleen al vanaf de Hardangerfjord naar de Eidfjord, een zijtak, is zo indrukwekkend dat je dit avontuur niet wilt missen.

4 – Stockholm

In Stockholm, gebouwd op 14 eilanden, hoef je je geen moment te vervelen. In de elegante Östermalm zijn chique interieurdesignwinkels; in het groene Djurgården vind je musea en parken; oud Gamla Stan is met zijn geplaveide straten die het Koninklijk Paleis omgeven een must-see; en trendy Södermalm is met zijn leuke straatjes perfect om doorheen te struinen. Je kunt hier heerlijk uit eten gaan – of je nu van culinaire hoogstandjes houdt, of van een koud biertje met traditionele gehaktballen of haring.

Ongekende luxe

Het fijne van een cruisereis is dat je meerdere bestemmingen bezoekt, maar slechts één keer je koffer hoeft uit te pakken. Bij Holland America Line zijn vervoer, accommodatie, eten en entertainment allemaal inbegrepen. Je vaart meestal ’s nachts, zodat je overdag steeds nieuwe locaties kunt gaan ontdekken. De service aan boord is van ongekende luxe: je kajuit wordt twee keer per dag netjes opgeruimd, er is niet alleen Engelssprekend, maar ook Nederlandssprekend personeel aanwezig en je kunt heerlijk dineren in een van de restaurants.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *