Eerste commerciële vlucht voor de eerste A320neo van Brussels Airlines

De eerste Airbus A320neo van Brussels Airlines heeft vandaag voor het eerst een passagiersvlucht gemaakt, het ging om vlucht SN2905 van Brussel naar Wenen. Volgend jaar zullen nog vier extra toestellen van hetzelfde type in de vloot van Brussels Airlines worden opgenomen.

Vorige week, tijdens de Respectful Flying Conference van Brussels Airlines, sprak Dorothea von Boxberg, CEO van Brussels Airlines, nog uitgebreid over de vlootvernieuwing als belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de Belgische luchtvaartmaatschappij.

In het kader van die vernieuwing en het verkleinen van hun ecologische voetafdruk, verwelkomde Brussels Airlines op 1 november een eerste A320neo in de vloot. In de hangar werden nog de laatste afwerkingen uitgevoerd aan het vliegtuig, en vandaag kon de A320neo met nummer OO-SBA voor het eerst de lucht in op een commerciële vlucht.

Dit is meteen een historisch moment voor Brussels Airlines. Het is niet enkel de eerste A320neo in de vloot, maar ook de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij een fabrieksnieuw toestel in ontvangst kan nemen. Brussels Airlines heeft ambitieuze vernieuwingsplannen voor de vloot, vier extra A320neo-toestellen worden aan de vloot toegevoegd in de komende maanden.

Het vliegtuig verlaagt de CO2-uitstoot tot 20% en is ook 50% stiller, wat dan weer een voordeel is voor zowel de passagiers als omwonenden van de luchthaven. Ook een modernere lichtinstallatie en 40% grotere bagagecompartimenten zorgen voor een aangenamere vluchtervaring.

De allereerste commerciële vlucht van OO-SBA was SN2905, op 12 december 2023. De vlucht steeg op om 15.45 uur lokale tijd, met bestemming Wenen.

Lees ook: TUI inspireert reizigers via WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *