In november reisden meer dan 1,6 miljoen passagiers via Brussels Airport

Voor het eerst sinds de coronacrisis, werd de kaap van 20 miljoen passagiers op Brussels Airport opnieuw overschreden. In november mocht de luchthaven meer dan 1,6 miljoen passagiers verwelkomen, een stijging van 10 % tegenover dezelfde maand in 2022.

In november verwelkomde Brussels Airport 1.613.845 passagiers, een stijging van 10% ten opzichte van november 2022. Het einde van de herfstvakantie in België in het begin van de maand zorgde voor meer aankomende dan vertrekkende passagiers. Het opschorten van vluchten van en naar Tel Aviv heeft, net als in oktober, een negatieve impact gehad op de passagierscijfers.

Het aantal vliegbewegingen steeg met 6 % naar 14.783. Het aantal passagiersvluchten is met 10% toegenomen tegenover 2022. Net zoals in november 2022 waren er gemiddeld 135 passagiers per vlucht.

In november bestond 15% van de vertrekkende passagiers uit transferpassagiers. Dat is een lichte daling als gevolg van de algemene daling van transferpassagiers in Europa.

Opvallend is dat Brussels Airport eind november opnieuw de kaap van 20 miljoen passagiers heeft overschreden. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2019 voor COVID-19. 

De tien meest bezochte landen in november waren Spanje, Duitsland, Italië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Zwitserland, Marokko en Portugal. 

Lees ook: TUI inspireert reizigers via WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *