PONANT rust volledige vloot uit met walstroomaansluitingen tegen eind 2026

Telkens wanneer Le Bellot de haven van Hafnarfjörður in IJsland aandoet, worden de motoren uitgeschakeld en sluit het schip zich aan op het elektriciteitsnetwerk van de haven. Met de installatie van dit systeem eind 2022, heeft het schip, dat deel uitmaakt van de PONANT Explorers-reeks, haar emissies aan wal fors kunnen verminderen.

Tot nu toe zijn vier schepen uit de PONANT Explorers-reeks uitgerust met de technologie nodig voor de aansluiting op het elektriciteitsnet van een haven. Le Bellot, Le Dumant-d’Urville, Le Jacques Cartier en Le Champlain. Twee andere schepen, de zusterschepen L’Austral en Le Boreal, zullen in 2024 worden uitgerust en de rest van de vloot van dertien schepen tegen 2026. De technologie, nodig voor walstroomaansluiting vertegenwoordigt een investering van ruim een miljoen euro per schip.

“We onderzoeken tal van opties om het doel te bereiken om onze CO2 uitstoot per zeil- of vaardag tegen 2030 met 30% te verminderen en tegen 2040 koolstofneutraal te worden. We behoren tot de eerste cruiseredenjen die investeren in aansluitsystemen voor walstroom voor alle schepen uit onze vloot. Door onze samenwerking met havens die over deze faciliteiten beschikken, kunnen we de impact en de beperkingen van deze technologie in reële omstandigheden beoordelen. Onze feedback zal de hele sector ten goede komen door bij te dragen aan bet perfectioneren en het opvoeren van het vermogen van de technologie,” legt Patrick Augier, General Secretary van PONANT, uit.

Decarbonisatie; een grote uitdaging voor maritiem transport

Met Fit for 55-pakket heeft de Europese Unie zichzelf tot doel gesteld om haar CO2-uitstoot tussen 1990 en 2030 met 55% te verminderen. De EU streeft naar koolstofneutraliteit in de maritieme sector tegen 2050. Vanaf 2025, zullen fossiele scheepsbrandstoffen zwaarder worden belast en vanaf 2024 zal zeevervoer worden opgenomen in het Europese emissiehandelssysteem van CO2-quota. Het aansluiten van schepen op walstroom vermindert zowel de atmosferische emissies als de ecologische voetafdruk.

Contacteer ons voor meer informatie over de luxe ervaring aan boord en om uw reis met PONANT te boeken.

Lees ook: Holland America Line voltooit installatie van walstroomaansluitingen op de hele vloot 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *