MSC Cruises annuleert Grand Voyages

MSC Cruises heeft drie Grand Voyage-cruises geannuleerd. De reizen zouden in april vanuit Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Europa varen.

Nadat MSC Cruises eerder al de route van haar wereldcruise aan boord van de MSC Poesia diende te wijzigen heeft de rederij nu drie Grand Voyages door de Rode Zee geannuleerd. Het besluit is een gevolg van de aanhoudende aanvallen op koopvaardijschepen in de regio.

De getroffen reizen zijn de cruise van 24 nachten aan boord van de MSC Splendida van Durban, Zuid-Afrika naar Genua, Italië; de 21 nachten durende overtocht aan boord van de MSC Opera van Dubai, VAE naar Genua; en de 23 nachten durende reis aan boord van de MSC Virtuosa van Dubai naar Southampton, VK.

In een verklaring zei het bedrijf: “Gezien de risico’s van het varen in de Rode Zee, als gevolg van de aanhoudende aanvallen op schepen, zijn we genoodzaakt de Grand Voyages op de MSC Splendida, MSC Opera en MSC Virtuosa te annuleren.” Het bedrijf vervolgde met te zeggen dat: “de veiligheid van passagiers en bemanning onze eerste prioriteit is en vanwege een gebrek aan haalbare alternatieve routes heeft het bedrijf helaas de drie afvaarten moeten annuleren.”

Passagiers op de betrokken reizen zullen rechtstreeks of via hun reisagent worden gecontacteerd. Gasten hebben de keuze om over herboeken op een toekomstige Grand Voyage, om te boeken naar een andere cruise of een volledige terugbetaling te ontvangen.

Gasten die ervoor kiezen om te herboeken naar een toekomstige grote reis van vergelijkbare duur, kunnen dit gratis doen. Als alternatief kunnen gasten omboeken naar een andere cruise. Als de nieuwe cruise goedkoper is, vergoedt de cruisemaatschappij het verschil, als de cruise duurder is, moeten de gasten bijbetalen. Voor gasten die voor restitutie kiezen, ziet het bedrijf af van de annuleringskosten.

De drie schepen zullen nu rechtstreeks naar Europa varen. In plaats van door de Rode Zee te varen, zullen de schepen zonder passagiers en zonder aanloophavens rond de westkust van Afrika varen naar hun respectievelijke Europese thuishavens voor komende zomer.

Andere betrokken rederijen

Na de onrust in het gebied heeft Silversea de afvaart van Silver Moon op 16 januari geannuleerd. De reis zou van Muscat, Oman naar Dubai varen. De route van de wereldcruise van Holland America Line aan boord van de Zuiderdam omvat medio april een passage door de Rode Zee. Tot nu toe heeft de cruisemaatschappij de reisroute niet gewijzigd.

Lees ook: Een paspoort, je beste reisgezel naar verre bestemmingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *