Brussels Airlines integreert duurzaamheid in partnerschap met Sunweb groep

Brussels Airlines en Sunweb Group hebben een overeenkomst getekend voor de aankoop van ca. 250 ton Neste MY Sustainable Aviation Fuel (SAF). De luchtvaartmaatschappij en de online touroperator bouwen hiermee verder aan hun langetermijnpartnerschap en beschouwen milieuverantwoord ondernemen als een topprioriteit in hun samenwerking naar duurzamer reizen.

Inzet voor een duurzamere luchtvaart

De overeenkomst over de aankoop van duurzame vliegtuigbrandstof tussen Brussels Airlines en Sunweb Group toont het engagement van beide partijen om vrijetijdsreizen minder koolstofintensief te maken.

“Naast versnelde vlootvernieuwing is duurzame vliegtuigbrandstof de meest effectieve hefboom die momenteel beschikbaar is om de uitstoot van vliegreizen te verminderen. We zijn erg blij dat we deze SAF-aankoop met Sunweb Group hebben ondertekend – wat een van de grootste volumedeals voor ons en Lufthansa Group is – en kijken ernaar uit om in de toekomst meer duurzame samenwerkingen aan te gaan.” ​zegt Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines.

“We zijn trots op de samenwerking met Brussels Airlines op het vlak van SAF. Hoewel deze aankoop momenteel slechts een klein percentage (1,4%) vertegenwoordigt van de brandstof die we op jaarbasis zouden gebruiken2 , is het een belangrijke stap in de richting van duurzamer vliegen. In 2023 voorzag SAF slechts in ongeveer 0,2% van de wereldwijde brandstofbehoefte van de luchtvaartsector. Om de uitstoot van vliegtuigen te verminderen, moeten we het aandeel van SAF vergroten. Door samen met Brussels Airlines te investeren in SAF willen we laten zien dat duurzaamheid een verantwoordelijkheid is voor ons allemaal.” ​voegt Lars Löfgren, CEO, Sunweb Group, toe.

Met het volume aangekochte Neste MY Sustainable Aviation Fuel kan tot 80.000 kilometer gevolgen worden met een Airbus A320ceo of bijna 100.000 kilometer met een Airbus A320neo. Bij gebruik in zuivere vorm (d.w.z. niet gemengd), kan SAF de uitstoot van broeikasgassen tot 80% verminderen gedurende de levensduur van de brandstof in vergelijking met het gebruik van fossiele vliegtuigbrandstof.

Lees ook: Visumvrij op ontdekking naar China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *