Hamad International Airport erkend als Beste Luchthaven ter Wereld

Qatar Hamad International Airport (DOH) heeft opnieuw zijn positie als de Beste Luchthaven ter Wereld veilig gesteld tijdens de prestigieuze Skytrax World Airport Awards 2024, gehouden op de Passenger Terminal Expo 2024 in Frankfurt, Duitsland. De luchthaven veroverde ook de titel van Beste Luchthaven ter Wereld om te Winkelen voor de tweede keer op rij en Beste Luchthaven in het Midden-Oosten voor het tiende opeenvolgende jaar.

De erkenning van Hamad International Airport is gebaseerd op nauwgezette beoordelingen uitgevoerd door luchtreizigers. Ze hebben de prestaties van de luchthaven beoordeeld aan de hand van belangrijke prestatie-indicatoren en deze gekozen als de beste ter wereld tussen een groep van meer dan 500 wereldwijde luchthavenkandidaten.

De CEO van Qatar Airways Group, Engr. Badr Mohammed Al-Meer, die het ontwikkelings- en groeiproces van Hamad International Airport de afgelopen tien jaar heeft geleid, zei: “Dit is een opmerkelijke prestatie voor Hamad International Airport, terwijl het zijn 10-jarig jubileum van operationele excellentie viert, passagiers naadloos verbindend van over de hele wereld. Het is een testament aan de toewijding van ons team en partners, die hebben bijgedragen aan het bieden van de beste reiservaring aan passagiers. Onze voortdurende investering in onze faciliteiten en baanbrekende initiatieven op het gebied van retail en gastvrijheid binnen een enkele uitgebreide terminal hebben deze prestatie mogelijk gemaakt.”

Hij benadrukte het belang van het begrijpen van de behoeften van passagiers en de evolutie van reistrends: “Aan de basis van onze groeistrategie ligt de reis van de passagiers, hun veranderende behoeften, en onze toewijding om aan deze verwachtingen te voldoen en deze te overtreffen. We hebben een diverse reeks ervaringen geïntroduceerd op de luchthaven, waaronder Souq Al Matar, dat Qatarese gastvrijheid en cultuur dichter bij reizigers brengt, Orchard, de ideale plek voor ontspanning en verjonging tussen vluchten en een scala aan luxe lounges. We blijven toegewijd aan het verleggen van de grenzen van de industrie om onze positie als ’s werelds beste luchthaven te behouden.”

Hamad International Airport bereikte een belangrijke mijlpaal in 2023, met een uitzonderlijke stijging van het passagiersverkeer. Met meer dan 45 miljoen passagiers ervaarde de luchthaven een opmerkelijke stijging van 31% vergeleken met het voorgaande jaar, waarmee het de dynamiek van het historische FIFA Wereldkampioenschap overtrof. De luchthaven verwelkomde ook nieuwe gewaardeerde luchtvaartmaatschappijpartners, waaronder Vistara, Iberia, Xiamen Airlines, Garuda Indonesia en Japan Airlines, en bedient meer dan 250 bestemmingen, waaronder passagiers-, vracht- en chartervluchten.

Naarmate Hamad International Airport zijn 10-jarig jubileum nadert, verwacht het een bruisend 2024. Plannen omvatten het verwelkomen van nieuwe luchtvaartmaatschappijpartners, het verbeteren van de connectiviteit en het ondersteunen van de inspanningen van Qatar om verschillende wereldwijde evenementen te organiseren. In lijn met de Qatar National Vision 2030 streeft Hamad International Airport ernaar duurzaamheidsinspanningen te verbeteren door te investeren in nieuwe technologieën en baanbrekende initiatieven die verder bijdragen aan zijn positie als leider in de luchtvaartindustrie.

Lees ook: Lounge van Brussels Airlines verkozen tot Europe’s Leading Airline Lounge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *