Ontdek de kerstmagie van Parijs vanop het water

De prachtig verlichte Eiffeltoren, de bruisende kerstmarkt op de Champs-Elysées, het schitterend versierde Galeries Lafayette, het panoramisch reuzenrad op de Place de la Concorde… Tijdens de eindejaarsperiode baadt Parijs in een magische sfeer. Zeker wanneer je de stad vanop de Seine verkent laat de lichtstad verliefde harten nog sneller smelten.

Dat heeft VIVA Cruises goed begrepen. De rederij organiseert verschillende feestelijke eindejaarscruises op de rivier. Zo boek je een zesdaagse adventscruise, een zevendaagse kerstcruise of een glamoureuze zevendaagse tijdens de overgang van oud naar nieuw.

Highlights op het vaarprogramma

Om het even welk reisprogramma je ook kiest, je vertrekt telkens vanuit Parijs en meert aan het eind van de cruise terug aan in de Franse hoofdstad. Handig voor wie met de trein naar de haven pendelt, want vanuit Brussel en Rijsel spoor je er in no time naartoe. Je krijgt minstens drie volle dagen de tijd om door de Parijse straten te kuieren en er de eindejaarssfeer op te snuiven. Zo hop je binnen in het Louvre, bedwing je de trappen van Montmartre of geniet je van de verrukkelijke Franse keuken in een lokale bistro. Je dwaalt er door de gezellige kerstmarkt en geniet er van een beker vin chaud. ’s Avonds bewonder je de verlichte Eiffeltoren vanop het dek, zo dicht ligt het schip aangemeerd.

De Seine voert je ook naar enkele andere idyllische plekken. In de schaduw van de indrukwekkende middeleeuwse burcht Château-Gaillard ontdek je het pittoreske Les Andelys. Verderop verken je de Normandische hoofdstad Rouen. Daar verblijf je een volledige nacht. Zo is er genoeg tijd om de stad van de heldhaftige Jeanne d’Arc te verkennen. Afhankelijk van het reisprogramma dat je kiest, stop je ook in Poissy, Conflans of Vernon. Die laatste plek ziet er misschien bekend uit. Vernon duikt namelijk op in de schilderijen van Claude Monet. De beroemde kunstenaar woonde er ruim veertig jaar en vereeuwigde de karakteristieke vakwerkhuizen op doek.

Excursies en entertainment inbegrepen

Voeg je graag nog een extra uitstap aan je riviercruise toe? Goed nieuws, want een stadstour door Parijs én een excursie naar het kasteel van Versailles, ooit de thuishaven van de illustere zonnekoning Lodewijk XIV en zijn ganse hofhouding, zijn inbegrepen. Extra leuk: tijdens het najaar wordt het kasteeldomein minder druk bezocht, waardoor je in alle rust door de royale kamers en tuinen flaneert. Tijdens kerst en nieuw bezoek je in plaats van Versailles het impressionante Château Chantilly.

Ook aan boord blijf je in de Franse sfeer met een entertainment show Paris Pétille. Tijdens deze muzikale show aan boord reis je onder andere door de jaren ’30 in de wijk Montparnasse, beleef je Edith Piaf in Montmartre en krijg je een vleugje cabaret op Les Champs-Elysées.

Drijvend boetiekhotel

Net als Lodewijk XIV geniet ook jij van een koninklijke behandeling. Tijdens de riviercruise overnacht je namelijk aan boord van de recent gerenoveerde VIVA GLORIA. Dit comfortabele schip biedt plaats aan slechts 152 passagiers en 36 bemanningsleden. Daardoor gaat het er in dit drijvende boetiekhotel erg gemoedelijk aan toe. Je beschikt er over een zonnig terras, een wellness met sauna, een panoramische loungebar en een gastronomisch restaurant. In de badkamer tref je een hele reeks exclusieve Rituals schoonheidsproducten aan. De kers op de taart: welke moderne kajuit je ook boekt, je kijkt sowieso uit op het water!

De crew legt je tijdens je verblijf zalig in de watten. Zo is alles aan boord inbegrepen. En dat mag je heel letterlijk nemen. Het uitgebreide ontbijt, de culinaire lunch en het meergangendiner zijn dagelijks inclusief. Zelfs (alcoholische) dranken – al dan niet uit je eigen minibar – worden niet aan je rekening toegevoegd. Je surft bovendien gratis op de wifi aan boord en betaalt geen extra havengelden en fooien. En wanneer je voor het eerst aankomt op het schip, ligt er een gratis fles mousserende wijn klaar in je kajuit.

Contacteer ons voor meer informatie en om je riviercruise VIVA Cruises te boeken.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises, waar ongeëvenaarde ruimte exquise luxe ontmoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *