Brussels Airlines stelt nieuw Tomorrowland-vliegtuig voor

Brussels Airlines en Tomorrowland hebben met trots Amare voorgesteld. Amare staat voor eenheid van mensen over de hele wereld. De gloednieuwe Airbus A320neo heeft een beschildering met augmented reality, en dat is een wereldprimeur.

Het nieuwe toestel werd tijdens een event in de hangar van Brussels Airlines voorgesteld. De nieuwe Belgian Icon is een eerbetoon aan het wereldberoemde festival en is een nieuw pronkstuk van de Belgitude van Brussels Airlines, waarbij de luchtvaartmaatschappij de wereld naar België brengt maar ook het beste van België aan de wereld toont.

Brussels Airlines en Tomorrowland zijn al sinds 2012 partners en met dit nieuw toestel verlengen ze hun samenwerking tot 2028. “We hebben veel zaken gemeenschappelijk, zoals onze passie om de wereld te ontdekken en culturen met elkaar te verbinden, maar ook ons bewustzijn van onze ecologische voetafdruk en de ambitie om de nodige stappen te zetten om die impact te verkleinen. Deze gedeelde waarden maken onze samenwerking tot een groot succes,” zei Dorothea von Boxberg, CEO, Brussels Airlines

Augmented reality

De hele ontwerpfase van de beschildering op het vliegtuig heeft in totaal 15 maanden geduurd, en is een wereldprimeur: Amare is namelijk het eerste vliegtuig met augmented reality in de beschildering. Wanneer je het logo van Tomorrowland op de motor scant, komt de mythische Amare-vogel tot leven op sociale mediakanalen zoals Instagram en TikTok. Deze toepassing maakt het mogelijk dat de People of Tomorrow het verhaal van eenheid die tijd en ruimte overstijgt nog levendiger te zien.

Daarnaast werd het ontwerp gecreëerd met veel oog voor detail. Dat is duidelijk in de veren van de vogel en het vuurwerk dat overgaat in het logo van Brussels Airlines. Een indrukwekkend geluidssysteem en speciale mood lighting zorgen er voor dat de Tomorrowland-ervaring ook doorgetrokken wordt in het vliegtuig.

De wereld ontdekken op een meer verantwoorde manier

Zowel Brussels Airlines als Tomorrowland zijn zich bewust van hun ecologische impact en nemen al jaren allerlei initiatieven om hun uitstoot te verkleinen. Deze nieuwe Amare is de tweede gloednieuwe Airbus A320neo van Brussels Airlines (met registratie OO-SBB) en kwam in de vloot in december 2023. De Airbus A320neo stoot tot 20% minder CO2 uit dan de voorganger en produceert tot 50% minder geluid. Deze nieuwe Amare is dus een tastbaar voorbeeld van hoe beide partners ambiëren om hun voetafdruk te verkleinen.

Daarbovenop zullen alle Global Journey Packages die Brussels Airlines en Tomorrowland samen verkopen voortaan Green Fares zijn, waarmee voor 20% geïnvesteerd wordt in duurzame vliegtuigbrandstoffen (SAF) en voor 80% aan CO2-compensatie wordt gedaan via en investering in kwalitatieve compensatie-initiatieven. Brussels Airlines en Tomorrowland engageren zich ook om te investeren in de hoeveelheid SAF die nodig is om de CO2-uitstoot te compenseren van alle party flights die uitgevoerd worden.

De eerste reguliere commerciële vlucht van de nieuwe Amare wordt SN3781 naar Tenerife op 26 april 2024.

Lees ook: De 10 leukste steden die je per cruise kan ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *