Bijna 2 miljoen passagiers op Brussels Airport in april

In april verwelkomde Brussels Airport bijna 2 miljoen passagiers. Dit was te danken aan een aantal nieuwe routes zoals Monastir door Nouvelair, Tétouan door Air Arabia en Krakau door Brussels Airlines. Brussels Airport verwelkomde ook twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen: Singapore Airlines en Wideroe.

In april verwelkomde Brussels Airport 1.957.165 passagiers, dat zijn er 5,6% meer dan in april 2023. De toevoeging van een tweede dagelijkse vlucht naar Newark door United Airlines en verschillende nieuwe routes hadden een positieve impact op de passagiersaantallen. Nouvelair vliegt voortaan van Brussels Airport naar Monastir (Tunesië), Air Arabia vliegt naar Tétouan (Marokko) en Brussels Airlines vliegt naar Krakau (Polen). In april verwelkomde Brussels Airport twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen: Singapore Airlines dat 4 keer per week naar Singapore vliegt en Wideroe dat 2 keer per week naar Bergen (Noorwegen) vliegt. 

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers bedroeg 11,6%, er was een toename van het aantal intercontinentale passagiers. 

In april waren er 16.275 vliegbewegingen, een stijging van 2% ten opzichte van april 2023. Het aantal passagiersvluchten is met 2,2% toegenomen tegenover 2023. In april 2024 waren er gemiddelde 145 passagiers per vlucht, vijf passagiers meer dan vorig jaar.

De tien belangrijkste landen in april waren Spanje, Italië, Duitsland, Turkije, Portugal, de Verenigde Staten, Marokko, Frankrijk, Zwitserland en Griekenland. 

Lees ook: 12 tips om de perfecte cruise te boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *