Oceania Cruises biedt gratis landprogramma’s aan bij selectie routes

Gasten die met Oceania Cruises reizen kunnen tot € 3848 per persoon besparen op gratis pre- en post-cruise programma’s naar wereldberoemde steden als Tokio en Singapore. Ook bezoeken aan Unesco-sites zoals de Taj Mahal, Angkor Wat en Nazca Lines zijn inbegrepen.

oceania cruise

Voor een beperkte tijd nodigt Oceania Cruises gasten uit om in 2023 op een selectie reizen uitgebreider kennis te maken met een aantal van ’s werelds meest exotische bestemmingen en unieke wereldwonderen. Gasten die vóór 8 januari 2023 boeken kunnen een pre- of post-cruise-uitbreiding kiezen naar felbegeerde plaatsen zoals de Kaapse Wijnlanden, de Taj Mahal, Angkor Wat, de Blue Mountains, en meer. De gratis landprogramma’s bieden een besparing tot € 3848 per persoon.

“Elk van onze landprogramma’s duiken diep in de rijke geschiedenis, cultuur, natuur en architectuur van deze bestemmingen,” zegt Howard Sherman, President en CEO van Oceania Cruises. “Er zijn sommige plaatsen in de wereld die we gewoon niet per schip kunnen bereiken, maar die een must zijn tijdens een cruise, dus onze meeslepende landprogramma’s zijn de beste kans voor gasten om deze opmerkelijke plaatsen te bezoeken en dat gratis.”

Het Free Land Program is beschikbaar op 15 afvaarten die Afrika, Azië, Australië, het Midden-Oosten en meer bezoeken.

Ancient Incas & pristine Paracas

Met het ‘Ancient Incas & Pristine Paracas’-programma kunnen gasten oude Peruaanse wonderen bekijken door over de enorme tekeningen te vliegen die de precolumbiaanse Nazca-bevolking in de woestijn heeft gemaakt en door te dwalen door de 15e-eeuwse ruïnes van de kustgemeenschap Tambo Colorado. De laatste is opmerkelijk omdat het het enige voorbeeld is van een Inca-nederzetting die volledig is opgebouwd uit in de zon gedroogde en verdichte grond. Dieren in het wild zijn de trekpleister van zowel de Ballestas-eilanden als het Paracas National Reserve, een woestijnlandschap langs de zee. Het is een plek waar vaak Humboldtpinguïns, zeeleeuwen en felroze flamingo’s worden gezien.

Het ‘Ancient Incas & Pristine Paracas’-programma is beschikbaar als een excursie over land aan boord van Insignia’s Pacific Panorama Cruise met vertrek op 15 januari 2023, een 24-daagse reis van San Francisco naar Santiago de Chile.

Chilean wonders & wine

Het ‘Chilean Wonders & Wine’-programma laat gasten genieten van karakteristieke Chileense wijnen en de wonderlijke natuurlijke schoonheid van het land. De bergheuvels aan de rand van Santiago dragen bij aan een landinwaarts terroir dat benijdenswaardige wijnen produceert, zoals je ze kan ontdekken tijdens een proeverij in Viña Santa Rita. Met de torenhoge Andes op de achtergrond biedt het skigebied Portillo een spectaculair uitzicht. De Battle of Chacabuco, die leidde tot de onafhankelijkheid van Chili, werd in de buurt uitgevochten. In Valparaiso, een mooie zeehaven die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat vanwege het 19e-eeuwse stadslandschap, lijkt het alsof de koloniale architectuur zich vastklampt aan de steile heuvels.

Het ‘Chilean Wonders & Wine’-programma is beschikbaar na de cruise aan boord van Insignia’s Pacific Panorama Cruise met vertrek op 15 januari 2023, een 24-daagse reis van San Francisco naar Santiago de Chile.

Winelands & wildlife

Genieten tijdens wijnproeverijen in het epicentrum van de gewaardeerde Kaapse Wijnlanden, gecombineerd met mogelijkheden om dieren te zien die synoniem zijn met Afrika staat centraal in het ‘Winelands & Wildlife’-programma. Steden en landgoederen met Nederlandse invloeden zijn verspreid over het vruchtbare wijngebied en zorgen voor een ervaring die zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen is. Niet ver weg ligt Aquila, een privé-wildreservaat waar u de Big Five kunt spotten – leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en Kaapse buffels. Zoek naar andere soorten in het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop en pinguïns op Boulders Beach.

Het ‘Winelands & Wildlife’-programma is beschikbaar als pre-cruise of post-cruise-aanbod aan boord van Insignia’s Safaris & Global Gems Cruise, met vertrek op 5 april 2023, een 21-daagse reis van Kaapstad naar Dubai, en de Atlantic Expedition Cruise met vertrek op 4 maart 2023, een 32-daagse reis van Rio de Janeiro naar Kaapstad. Het wordt ook aangeboden aan boord van Nautica’s South Africa Spotlight met vertrek op 6 januari 2023, een 12-daagse reis van Kaapstad naar Kaapstad, en een cruise op de Indische Oceaan met vertrek op 18 januari 2023, een 18-daagse reis van Kaapstad naar Mumbai.

India’s crown jewel

Hoewel het kijken naar een stralende zonsopgang en zonsondergang bij de Taj Mahal misschien wel het hoogtepunt van deze verkenning is, is het zeker niet de enige attractie die een onuitwisbare indruk achterlaat. De tijd tussen deze twee spektakels kan worden doorgebracht in het Agra Fort, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, of bij het graf van Itmad-ud-Daulah, een marmeren mausoleum dat bekend staat als de ‘Baby Taj’, omdat het wordt beschouwd als het model voor de Taj Mahal. Delhi verrukt ook door architectuur zoals de triomfboog India Gate.

Het ‘India’s Crown Jewel’-programma is beschikbaar als een pre-cruise of post-cruise-aanbod aan boord van Nautica’s Indian Ocean Escapade Cruise met vertrek op 18 januari 2023, een 18-daagse reis van Kaapstad naar Mumbai en de Verre Oosten Interlude Cruise met vertrek 5 februari 2023, een 14-daagse reis van Mumbai naar Bangkok.

Angkor Wat

Slenteren door de ruïnes van het archeologische park van Angkor is fascinerend omdat het je terugvoert naar de hoogtijdagen van het Khmer-rijk. Je kan er genieten van tientallen hindoe-boeddhistische tempels in het beroemde Angkor Wat en het verbluffende 12de eeuwse tempelcomplex in Angkor Thom. Het Terras van de Olifanten en de enorme stenen gezichten zijn een paar van de bezienswaardigheden. Een blik op het hedendaagse leven in een ambachtsschool voor kansarme kinderen en in een bloeiende marktplaats voegt een culturele context toe aan de ervaring.

Het ‘Angkor Wat’-programma is beschikbaar als een pre-cruise- of post-cruise-aanbieding aan boord van Nautica’s Far East Interlude Cruise met vertrek op 5 februari 2023, een 14-daagse reis van Mumbai naar Bangkok, en Fortunes Of The East Cruise met vertrek 19 februari 2023, een 10-daagse reis van Bangkok naar Singapore.

Explore Singapore

Bereid je voor om betoverd te worden door de wonderen van Singapore, een stadstaat die snel veranderde van een Britse handelspost in een ultramoderne bestemming. Het multiculturele verleden komt tot leven in de traditionele tempels en synagogen in Waterloo Street en in het betoverende doolhof van smalle wegen van Chinatown. Varen over de Singapore-rivier biedt nog een ander perspectief op de metropool, terwijl de duurzame Gardens by the Bay de optimistische toekomst vieren. Deze unieke ervaring wordt afgesloten met een toost met een Singapore Sling in het legendarische Raffles Hotel.

Het ‘Explore Singapore’-programma is beschikbaar als onderdeel van Oceania’s Free Land Tour-programma als een pre-cruise- of post-cruise-aanbieding aan boord van Nautica’s Fortunes Of The East Cruise met vertrek op 19 februari 2023, een 10-daagse reis van Bangkok naar Singapore. De Oost-Azië Enclaves Cruise met vertrek 1 maart 2023, een 10-daagse reis van Singapore naar Hong Kong, en de Highlights Of The East Cruise met vertrek op 22 april 2023, een 18-daagse reis van Tokio naar Singapore. Het wordt ook aangeboden bij Insignia’s Far East Legends met vertrek op 26 april 2023, een 22-daagse reis van Dubai naar Singapore en de Zuidoost-Azië Array Cruise met vertrek op 18 mei 2023, een 15-daagse reis van Singapore naar Hong Kong.

The jewels of Hong Kong

Hong Kong verblindt, vooral als je het vanaf de meest boeiende uitkijkpunten bekijkt. Ga met de kabelbaan naar de torenhoge Victoria Peak, vaar op een sampanboot langs Chinese jonken in de haven van Aberdeen Harbour en bezoek het dorp Ngong Ping, de thuisbasis van het ooit afgelegen boeddhistische klooster Po Lin. Elk hoogtepunt onthult een ander fascinerend facet van Hong Kong, een metropool die even trots is op zijn torenhoge wolkenkrabbers als zijn traditionele buurten. Het verkennen van de levendige Stanley Market en het kijken naar ambachtslieden die edelstenen in afgewerkte sieraden veranderen, voegen culturele nuances toe.

Het ‘Jewels of Hong Kong’-programma is beschikbaar als een pre-cruise- of post-cruise-aanbieding aan boord van Nautica’s East Asia Enclaves Cruise met vertrek op 1 maart 2023, een 10-daagse reis van Hong Kong naar Tokyo en de Eastern Endeavour Cruise met vertrek 11 maart 2023, een 12-daagse reis van Hong Kong naar Tokyo. Het wordt ook aangeboden als onderdeel van het Free Land-programma bij Insignia’s Zuidoost-Azië Array Cruise met vertrek op 18 mei 2023, een 15-daagse reis van Singapore naar Hong Kong, en de Spiritual Shrines Cruise met vertrek op 2 juni 2023, een 18-daagse reis van Hong Kong naar Tokio.

Tribute to Tokyo

Alleen iconen kunnen een metropool zo groot en gedurfd als Tokio echt omhullen, vooral degenen die de buitengewone diversiteit van de hoofdstad vertegenwoordigen. Voor een historisch perspectief spreken de 7de-eeuwse Sensoji-tempel en het Edo Tokyo Museum boekdelen. Het keizerlijk paleis overbrugt het verleden en het heden, terwijl samoerai woonden in het kasteel dat ooit stond waar de Japanse keizerlijke familie nu woont. Vanaf de Tokyo Tower krijg je het ultieme uitzicht over de stad en de berg Fuji in de verte, een symbool van de wedergeboorte van Japan als economische grootmacht.

Het ‘Jewels of Hong Kong’-programma is beschikbaar als pre-cruise- of post-cruise-aanbieding aan boord van Nautica’s Eastern Endeavour Cruise met vertrek op 11 maart 2023, een 12-daagse reis van Hong Kong naar Tokio en de Highlights Of The East Cruise met vertrek 22 april 2023, een 18-daagse reis van Tokio naar Singapore. Het wordt ook aangeboden bij Insignia’s Aleutian Bridgeway Cruise met vertrek op 20 juni 2023, een 24-daagse reis van Tokio naar San Francisco, en de Spiritual Shrines Cruise met vertrek op 2 juni 2023, een 18-daagse reis van Hong Kong naar Tokio.

Glimpse of Arabia

Bekijk de Verenigde Arabische Emiraten via oriëntatiepunten die de rijk gelaagde geschiedenis en gedurfde visie voor de toekomst het beste tot uitdrukking brengen. Het culturele erfgoed van de Emiraten wordt op boeiende wijze tentoongesteld in het Museum of Islamic Civilization aan het water in Sharjah, terwijl de hoofdstad van Abu Dhabi modernere attracties toont, waaronder de Grote Moskee, die 40.000 gelovigen herbergt. Het Louvre Abu Dhabi weerspiegelt de diepe toewijding van het land aan de kunsten. Toch domineert de woestijn de meeste aspecten van het leven, daarom lijkt een diner in bedoeïenenstijl te midden van de zandduinen zo geschikt.

Het ‘Glimpse of Arabia’-programma is beschikbaar als post-cruise-aanbieding bij Insignia’s Safaris & Global Gems Cruise, met vertrek op 5 april 2023, een 21-daagse reis van Kaapstad naar Dubai.

Emirates: past, present & future

Krijg een opmerkelijk uitgebreid begrip van de Verenigde Arabische Emiraten door drie steden te bezoeken, elk prachtig verschillend. In de hoofdstad van Abu Dhabi looft de Grote Moskee de culturele diversiteit door zijn onverwachte mix van architecturale stijlen. Dubai viert het gedurfde en ongewone in monumenten zoals het opvallende Swiss Cheese Building en de torenspitsvormige Burj Khalifa, ooit het hoogste gebouw ter wereld. Het erfgoed van de emiraten wordt trots tentoongesteld in Sharjah’s gewaardeerde Museum van Islamitische Beschaving en Souk Al Arsa, de oudste dergelijke marktplaats van het land.

Het ‘Emirates: Past, Present & Future’-programma is beschikbaar als pre-cruise-aanbod aan boord van Insignia’s Far East Legends met vertrek op 26 april 2023, een 22-daagse reis van Dubai naar Singapore.

Cultural Sydney

Word ondergedompeld in de buitengewone Aboriginal-cultuur van Sydney voor een kijkje in een oude levensstijl die vandaag nog steeds bloeit. Neem de veerboot naar Goat Island en ontdek de betekenis ervan voor de Aboriginals. Dwaal door de Royal Botanic Garden en het nationale park Ku-Ring-Gai Chase voor een goed begrip van kruidengeneesmiddelen en hoe de inheemse bevolking het land koesterde. Verdiep je inzicht nog verder door Aboriginal-kunstwerken te bekijken en te luisteren naar ‘Elders’ die spirituele Dreamtime-verhalen vertellen.

Het ‘Cultural Sydney’-programma is beschikbaar als pre- of post-cruise-aanbieding aan boord van Regatta’s Fjords & Tasman Tales Cruise met vertrek op 13 februari 2023, een 15-daagse reis van Sydney naar Sydney.

Scenic Blue Mountains

De natuur domineert dit avontuur in de Blue Mountains, een enorme Unesco-werelderfgoedlocatie bedekt met eucalyptusbossen en ongerept bushland. Verken Jenolan Caves, een labyrint van kalkstenen kloven die door ondergrondse rivieren eeuwenlang zijn uitgehouwen. Zie de brullende Wentworth Falls en hoor Aboriginal legendes over de verweerde Three Sisters-pieken. Opties omvatten onder meer het rijden op ’s werelds steilste hellingbaan, reizen tussen kliftoppen in een tram met glazen bodem en afdalen in de oude Jamison Valley met de kabelbaan.

Het ‘Scenic Blue Mountains’-programma is beschikbaar als post-cruise-aanbieding aan boord van Regatta’s Fjords & Tasman Tales Cruise met vertrek op 13 februari 2023, een 15-daagse reis van Sydney naar Sydney.

A passion for Rio

Het is moeilijk om niet verliefd te worden op Rio, vooral wanneer deze onstuitbare stad zo mooi wordt gepresenteerd. De beste introductie krijg je vanop de Sugarloaf Mountain, die je via de kabelbaan bereikt. Rio staat synoniem voor het ultra-uitbundige carnaval, en een kijkje achter de schermen onthult precies hoe de opvallende praalwagens en weelderige kostuums worden gemaakt.

Het ‘A Passion For Rio’-programma is beschikbaar als pre-cruise-aanbieding aan boord van Insignia’s Atlantic Expedition Cruise met vertrek op 4 maart 2023, een 32-daagse reis van Rio de Janeiro naar Kaapstad.

San Francisco & Sausalito

De San Francisco Bay Area schittertt op zijn best als je de meest aantrekkelijke attracties in het hart van de binnenstad en in de kunstzinnige buitenwijk Sausalito bezoekt. De bestemmingen zijn zo iconisch dat je niet anders kunt dan een echt beeld van San Francisco krijgen. ’s Werelds grootste Chinatown buiten Azië, de haarspeldbochten van Lombard Street en hruisende Fisherman’s Wharf, de attracties volgen elkaar in sneltempo op.

Het ‘San Francisco & Sausalito’-programma is beschikbaar na de cruise aan boord van Insignia’s Aleutian Bridgeway Cruise met vertrek op 20 juni 2023, een 24-daagse reis van Tokio naar San Francisco.

Meer informatie over deze unieke landprogramma’s vind je op de website van Oceania Cruises.

Lees ook: Wegdromen met de 2024 Voyage Collection van Oceania Cruises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *