MSC Cruises biedt nieuwe mogelijkheden voor een wintercruise op de Rode Zee

Deze winter wordt de route van MSC Splendida op de Rode Zee uitgebreid met een tussenstop in Caïro, via Sokhna Port in Egypte. De verlengde tussenstop biedt voldoende tijd om Caïro en de Grote Piramide van Gizeh te ontdekken. Tegelijkertijd biedt MSC Cruises de mogelijkheid om het verblijf te verlengen door te beginnen met 2 overnachtingen in Caïro.

msc cruise egypte

Deze winter zal MSC Splendida een uitgebreid vaarprogramma aanbieden op de Rode Zee. Zo kunnen reizigers tijdens hun cruise kiezen uit maar liefst 33 excursies waaronder een bezoek aan Caïro. Bovendien wordt het ook mogelijk om in te schepen in Sokhna Port en Safaga in Egypte en Jeddah in Saoedi-Arabië.

tijdens de cruises van 7 nachten legt MSC Splendida aan in Sokhna Port, Safaga (Egypte), Aqaba (Jordanië), Jeddah en Yanbu (Saoedi-Arabië). 

Het is ook mogelijk om te vertrekken voor een reis van 9 nachten als onderdeel van het MSC Stay & Cruise-programma. Voorafgaand aan de inscheping in Sokhna Port geniet je dan van een hotelverblijf van 2 nachten in Caïro.

Uitgebreid aanbod excursies

Sokhna Port, Egypte – De haven van Sokhna is de vertrekplaats voor een bezoek aan de hoofdstad van Egypte. Een extra lange tussenstop van 13 uur in Sokhna Port maakt een uitstapje naar de Grote Piramide van Gizeh, de enige van de ‘zeven wereldwonderen’ die nog bestaat, mogelijk. Tijdens je bezoek aan de piramide, een van de meest herkenbare bezienswaardigheden ter wereld, duik je als het ware de geschiedenis in.

Caïro zelf ligt aan de rivier de Nijl en staat bekend als de ‘stad van de duizend minaretten’. De stad telt diverse beroemde moskeeën, waaronder de prachtige Citadel van Saladin, madrasa’s, hammams en fonteinen. Een bezoek aan de levendige bazaars biedt de gelegenheid om te onderhandelen over de beste prijs voor een souvenir ter herinnering aan deze prachtige, levendige stad.

Safaga, Egypte – De havenstad Safaga ligt aan de prachtige kustlijn niet ver van de populaire badplaats Hurghada. Hier kan je prachtige witte zandstranden ontdekken die zich zowel ten noorden als ten zuiden van de plaats uitstrekken, en die de perfecte plek vormen om van de zon te genieten.

Wie een unieke ervaring wil opdoen, kan de grootsheid van de antieke stad Luxor verkennen. Tijdens deze excursie ontdek je de tempel van Karnak en de beroemde Vallei der Koningen.

Aqaba, Jordanië – Een bezoek aan de wonderen van Petra, de antieke stad midden in de Jordaanse woestijn en Unesco-werelderfgoedlocatie, is een onmiskenbaar hoogtepunt. Na eeuwenlang verborgen te zijn geweest werd dit juweeltje van vroege techniek in 1812 herontdekt. De stad werd meer dan 2000 jaar geleden door de Nabateeërs uit de harde rotsen gehouwen en fungeerde als hun hoofdstad.

Jeddah, Saoedi-Arabië – De een-na-grootste stad van Saoedi-Arabië mengt geschiedenis met moderniteit. Een culturele en historische stadstour vormt een reis door eeuwen aan lokale tradities.

De buitengewone archeologische locatie Hegra was de eerste plek in Saoedi-Arabië die op de Werelderfgoedlijst van Unesco werd opgenomen en herbergt meer dan 100 monumenten. AlUla is een antieke woestijnstad in het Hijaz-gebergte die door de eeuwen heen een onderkomen heeft geboden aan pelgrims, reizigers en permanente kolonisten. De oude stad AlUla, die omgeven wordt door een oase, wordt gedomineerd door een citadel uit de 10de eeuw en telt ongeveer 900 bakstenen huizen, 400 winkels en een sfeervol doolhof van steegjes en pleinen.

Yanbu, Saoedi-Arabië – Yanbu, ook wel bekend als ‘de duikhoofdstad van Saoedi-Arabië’, biedt avonturiers de mogelijkheid om te snorkelen bij het met koraal begroeide wrak van het gezonken Britse schip Iona. Tijdens het duiken kan je tal van verschillende vissen en zeeplanten bewonderen. In de kristalheldere wateren van Yanbu bevinden zich enkele van de meest fantastische rifsystemen ter wereld. Voor wie liever achterover leunt en van de zon geniet biedt een uitstapje naar Baridi Island urenlang ontspanning, plezier, zonneschijn en een kristalheldere zee op een afgelegen plekje.

MSC Fly & Cruise pakket

MSC Cruises maakt het reizigers gemakkelijk om een cruise inclusief vluchten te boeken. Je vertrekt vanaf de luchthavens van Düsseldorf of Keulen naar de luchthaven van Hurghada in Egypte. Van hieruit brengt een transfer je naar de haven van Safaga waar je aan boord gaat van MSC Splendida.

De vluchten worden uitgevoerd door bekende luchtvaartmaatschappijen en het pakket omvat luchthaventaksen, ruimbagage én transfers van en naar de inschepings- en ontschepingshavens.

Lees ook: Silversea maakt nieuwe vaarprogramma Silver Endeavour bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *