MSC Cruises neemt MSC World Europa in ontvangst

De cruisedivisie van MSC Group en Chantiers de l’Atlantique hebben de oplevering van MSC World Europa gevierd. Het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises is meteen ’s werelds grootste LNG-aangedreven cruiseschip en een van de eerste met brandstofceltechnologie.

Tijdens een ceremonie op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire is MSC World Europa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, officieel opgeleverd. MSC World Europa ’s werelds grootste LNG-aangedreven cruiseschip en een van de eerste met brandstofceltechnologie.

De ceremonie bezegelt een succesvolle samenwerking tussen de MSC Group en de scheepsbouwer die heeft geleid tot de bouw van het meest innovatieve en milieuvriendelijke cruiseschip tot nu toe voor de MSC Cruises vloot. Naast de onmiddellijke baanbrekende vooruitgang op het vlak van uitstootvermindering en energie-efficiëntie, maakt MSC World Europa ook het pad vrij naar de invoering van koolstofneutrale synthetische en andere alternatieve brandstoffen zodra deze op schaal beschikbaar zijn.

Een totaal nieuwe cruise-ervaring

MSC World Europa is het eerste schip in de nieuwe en baanbrekende World Class van MSC Cruises. Het schip is een ultramoderne stedelijke metropool op zee die de toekomst van cruisen vertegenwoordigt. Het vaartuig biedt een wereld van verschillende ervaringen die de grenzen verleggen van wat mogelijk is op zee.

MSC World Europa zal de cruise-ervaring herdefiniëren met een verscheidenheid aan nooit eerder vertoonde concepten en creatieve gebieden die anders zijn dan wat reizigers tot de dag van vandaag gewend zijn. Het baanbrekende ontwerp van het schip heeft achteraan een Y-vormige constructie die leidt naar een indrukwekkende 104 meter lange halfopen Europa Promenade met adembenemend uitzicht op de oceaan. Een gloednieuw type balkonkajuiten kijkt uit op de prachtige promenade die een opvallend architectonisch middelpunt heeft in de vorm van The Venom Drop @ The Spiral. Deze 11-dekken hoge glijbaan is meteen de langste op zee.

Begin augustus brachten we een exclusief bezoek aan MSC World Europa op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique. Je kan er alles over lezen via deze link.

Eerste staal gesneden voor MSC World America

De naam van het tweede schip van de World klasse werd vandaag onthuld tijdens de Steel Cutting ceremonie en MSC Cruises kondigde aan dat MSC World America bestemd is voor Noord-Amerika wanneer ze in 2025 in de vaart komt. Dit is opnieuw een bewijs van het streven van de rederij om haar nieuwste schepen in te zetten op deze belangrijke cruisemarkt en Amerikaanse gasten een schip en gastenervaring te bieden die op hen is afgestemd. MSC World America wordt het vierde schip dat in deze regio wordt ingezet.

Voor meer details en boekingen kan je terecht op de website MSC Cruises.

Lees ook: Azamara vaart volgend jaar terug naar Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *