Verse sneeuw zorgt voor mooie plaatjes en perfecte ondergrond voor de skipistes in Val Thorens

De eerste sneeuw is gevallen in Europa’s hoogste skigebied. Val Thorens telt dan ook vol ongeduld af naar de officiële opening van de skipistes op zaterdag 19 november.

Terwijl de temperaturen hier de voorbije dagen al flink gedaald zijn viel er afgelopen vrijdag 20 centimeter sneeuw op de Franse Alpentoppen en 10 centimeter in het skioord Val Thorens. Dat zorgt natuurlijk voor mooie foto’s. De nachtelijke vriestemperaturen zorgen er bovendien voor dat de sneeuw blijft liggen en verhardt. Hierdoor ontstaat een perfecte onderlaag voor de skipistes, netjes op tijd voor de opening van het winterseizoen 2022-2023. Val Thorens telt dan ook af naar zaterdag 19 november, de dag van de officiële opening van de pistes. ​ 

Val Thorens is een wintersportoord in het departement Savoie in Frankrijk. Het ligt op 2300 meter hoogte in de Franse Alpen en is daarmee het hoogste skigebied in Europa. Met zijn 50 jaar is het bovendien het jongste van de grote skigebieden. Val Thorens is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées en ligt in de Belleville-vallei, waar je ook Les Menuires en Saint-Martin-de-Belleville vindt. ​

Les Trois Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld en bestaat uit Val Thorens, Orelle, Les Menuires, Saint-Martin de Belleville, Brides-Les-Bains, Meribel en Courchevel. Het complete gebied bestaat uit meer dan 60 kilometer geprepareerde pistes, waar zowel beginnende als gevorderde skiërs terecht kunnen.

Lees ook: 5 tips voor de perfecte winterse citytrip naar Ottawa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *