Costa Deliziosa klaar voor cruise rond de wereld

Costa Deliziosa is klaar om te vertrekken op haar wereldcruise. De Costa World Tour zal in 128 dagen 52 bestemmingen op 4 continenten verkennen. Het schip zal drie oceanen oversteken tijdens deze unieke wereldreis.

costa deliziosa cruise schip

Met het nieuwe jaar vangt ook de Costa Around the World Cruise, Costa’s meest geliefde cruise voor reisliefhebbers, weer aan. De Italiaanse cruisemaatschappij was een van de eerste rederijen die deze uitzonderlijke reis aanbood, en dit al sinds de jaren 70. Voor de editie van 2023 biedt Costa Cruises een heel bijzondere reisroute aan.

De reis is een droom die uitkomt voor alle reizigers en cruiseliefhebbers, die bijna vier maanden kunnen genieten van een unieke ervaring waarmee ze in de voetsporen treden van de grote zeevaarders uit de geschiedenis en fantastische culturen en landschappen zullen ontdekken.

Op 6 januari 2023 vertrekken de gasten aan boord van de Costa Deliziosa in Triëst voor een onvergetelijke 128-daagse reis. Het schip zal terugkeren op 13 mei 2023. Het schip vaart van de Middellandse Zee tot het Arabische schiereiland, oostwaarts naar India en de Malediven, dan zuidwaarts naar Madagaskar en Zuid-Afrika, Waarna het de Atlantische Oceaan oversteekt naar Brazilië. Daarna gaat het schip zuidwaarts naar Ushuaia in het zuiden van Argentinië, vaart het door het Beaglekanaal en de Stille Oceaan op, van Chili naar Panama, bezoekt het een aantal bestemmingen in Midden-Amerika alvorens naar New York te varen. Vervolgens staat de overtocht naar Europa op het programma. In totaal zullen de gasten aan boord van Costa Deliziosa drie oceanen oversteken en 52 bestemmingen ontdekken op vier continenten.

Costa Deliziosa is een van de meest betoverende schepen in de Costa-vloot. Aan boord wordt het animatieprogramma gekarakteriseerd volgens de bestemmingen, om altijd een lokaal tintje te bieden. Sterker nog, het rijke feestprogramma omvat niet alleen de grote klassiekers als ‘White Night’ of ‘Masquerade Night’, maar ook ‘Bollywood Night’, ‘Tropical Night’, ‘Brazilian Night’ en ‘Arabian Night’.

Ongeveer 2.000 gasten hebben een kajuit geboekt op de Around the World Cruise 2023. Ze komen uit 40 verschillende landen, met voornamelijk Fransen (ongeveer 500), Italianen en Duitsers (respectievelijk ongeveer 360 en ongeveer 340), Zwitsers (ongeveer 160) , Spanjaarden (ongeveer 140) en Oostenrijkers (iets minder dan 100). De oudste reiziger, Frans, is 94 jaar oud, terwijl de jongste Oostenrijker is, 6 jaar oud.

Fascinerende bestemmingen

De reisroute van de Around the World Cruise 2023 omvat fascinerende bestemmingen zoals Cyprus, Israël, Jordanië, India, Malediven, Seychellen, Madagaskar, Réunion, Zuid-Afrika, Namibië, St. Helena Island, Brazilië, Tierra del Fuego, Chili, Peru, Ecuador, Panama , Costa Rica, Honduras, Mexico, de Verenigde Staten, de Azoren en Marokko. Het bijzondere aan deze cruise is ook de mogelijkheid om meerdere bestemmingen aan te doen zoals Mumbai (India), Malediven (Malediven), Gqeberha/Port Elizabeth en Kaapstad (Zuid-Afrika), Rio de Janeiro (Brazilië). ), Buenos Aires en Ushuaia (Argentinië), Santiago de Chile, Colon (Panama), New York (VS), Lissabon en de Azoren (Portugal).

Gasten kunnen deelnemen aan het uitgebreide en gevarieerde excursieprogramma van de rederij om ook aan wal unieke momenten te beleven waardoor deze reis nog onvergetelijker wordt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Taj Mahal, in Agra, India, met zijn prachtige architectuur die geborduurd lijkt te zijn in wit marmer; het Ivoloina-park in Madagaskar, waar ze maki’s kunnen ontmoeten. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een tour om de Perito Moreno-gletsjer en het nationale park Torres del Paine in Ushuaia te bewonderen; een kabelbaanrit over de Tafelberg in Kaapstad; een helikoptervlucht boven Rio de Janeiro; een driedaagse bezoek aan de Galapagos Eilanden, of een wandeling over de Brooklyn Bridge, in New York City.

Costa Deliziosa zal de Around the World Cruise in 2024 opnieuw aanbieden, met een gepland vertrek op 6 januari 2024, eveneens vanuit Savona. In de komende weken zal de Around the World 2025 editie beschikbaar zijn voor reserveringen. De editie van 2025 zal de wereld voornamelijk via het zuidelijk halfrond rondreizen. Hierbij zullen onder meer Tierra del Fuego, Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika worden bezocht. Voor het eerst zal het vertrek in december 2024 plaatsvinden. Zo kunnen de wereldreizigers de kerstdagen aan boord doorbrengen. Oudejaarsavond met vuurwerk vanaf het strand van Copacabana in Rio de Janeiro wordt alvast onvergetelijk.

Lees ook: Oceania Cruises stelt nieuwe Tropics & Exotics Voyages voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *