Holland America Line vaart in 2024 naar de poolcirkel

Volgend jaar vaart Holland America Line naar de poolcirkel en biedt het langere cruises aan tijdens het cruiseseizoen in Alaska. De Have it All Early Booking-bonus voor Alaska-cruises omvat de dagelijkse fooien voor de bemanning en verbeterde drank- en wifi-pakketten.

holland america line cruise alaska

Nadat Holland America Line eerder de details van haar Europese seizoen voor 2024 bekendmaakte, heeft de rederij nu de details van het seizoen in Alaska gedeeld. De premium cruisemaatschappij introduceert een nieuwe 28-daagse poolcirkelroute met 12 Alaska-havens, langere 14-daagse reizen en 117 zevendaagse reizen. Met dit uitgebreide programma versterkt de maatschappij haar positie als leider op het gebied van Alaska-cruises.

Met meer afvaarten dan om het even welke cruisemaatschappij naar Glacier Bay National Park en als enige cruiserederij die de ongerepte rijkdommen van de Yukon en Denali aanbiedt tijdens cruisetours over land, verweeft Holland America Line meer dan 75 jaar ervaring in Alaska in haar aanbod.

“Holland America Line is trots op onze rijke geschiedenis van het leveren van de beste service op zee naar Alaska, en we zijn verheugd om details van ons seizoen 2024 te onthullen, waaronder een nieuwe poolcirkelroute van een maand die de meest meeslepende is die we ooit hebben aangeboden in deze regio”, zegt Beth Bodensteiner, chief commercial officer van Holland America Line. “Met zes schepen die Alaska aandoen en de enige cruisemaatschappij met eigen landactiviteiten in Denali en de Yukon, doet niemand Alaska beter dan Holland America Line.”

Van april tot en met september 2024 kunnen gasten aan boord van Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Westerdam en Zaandam genieten van de natuurpracht in Alaska.

Enkele hoogtepunten uit het 2024 Alaska seizoen
  • Een nieuwe 28-daagse ‘Alaska Arctic Circle Solstice’ cruise aan boord van de Westerdam vertrekt op 9 juni, op tijd voor de zomerzonnewende. De reis vaart heen en terug van Seattle naar de Beringzee en is een unieke reisroute voor Holland America Line. Havens in Alaska zijn Anchorage, Dutch Harbor, Haines (Skagway), Homer, Juneau, Ketchikan, Kodiak, Nome, Seward, Sitka, Valdez en Wrangell, samen met Prince Rupert, in Canada. Scenic cruising in Glacier Bay, Inside Passage, Tracy Arm, College Fjord, Little Diomede Island, Prince William Sound en Hubbard Glacier.
  • De 14-daagse ‘Great Alaskan Explorer’-reisroute biedt een diepgaand avontuur met acht aanleghavens in Alaska. De roundtrip reis vertrekt vanuit Vancouver. Nieuw Amsterdam (5 mei): Anchorage, Homer, Juneau, Ketchikan, Kodiak, Skagway, Valdez en Wrangell, met Endicott Arm/Dawes Glacier. Noordam (15 september), Anchorage, Homer, Ketchikan, Kodiak, Prince Rupert, Skagway, Sitka en Valdez, met Glacier Bay.
  • Zevendaagse ‘Northbound Glacier Discovery’ en ‘Southbound Glacier Discovery’-routes tussen Whittier (Anchorage) en Vancouver aan boord van de Nieuw Amsterdam en Noordam. Aanleghavens zijn Ketchikan, Juneau en Skagway.
  • Zevendaagse ‘Alaska Inside Passage’-cruises heen en terug vanuit Vancouver op Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zaandam. Havens zijn Ketchikan, Juneau en Skagway.
  • Zevendaagse ‘Alaskan Explorer’-cruises heen en terug vanuit Seattle aan boord van Eurodam en Westerdam, inclusief aanlopen in Victoria, British Columbia (avondverblijf); en Ketchikan, Juneau en Sitka. De route aan boord van Eurodam omvat ook Alaska’s Icy Strait Point en Glacier Bay; Westerdam verkent de Dawes-gletsjer.
  • Elke Alaska-cruise omvat een bezoek aan een of meer van de iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, College Fjord, Dawes Glacier, Hubbard Glacier en Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.
  • Alle schepen die in Alaska cruisen bieden een uitgebreide ontdekkingsprogramma’s. Zo kunnen gasten deelnemen aan excursies met een natuuronderzoeker uit Alaska, speciale EXC-presentaties belichten lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de beroemde Iditarod-race. Tijdens cruises naar Glacier Bay zijn er een National Park Rangers en lokale Huna Tlingit gidsen aan boord.
Have It All vroegboekbonus

Als gasten Alaska 2024-cruises boeken met het Have It All-premiumpakket, ontvangen ze voor een beperkte tijd een gratis bonusupgrade naar het Elite-drankpakket en premium wifi, evenals een gratis prepaid crew-waardering. Het standaard Have it All-pakket omvat ook voorzieningen voor excursies aan wal en specialiteitenrestaurants, samen met de Signature Beverage- en wifi-pakketten om te internetten.

Alaska Up Close dompelt gasten onder in de lokale cultuur

Het Alaska Up Close-programma van Holland America Line dompelt gasten diep onder in de lokale cultuur met authentieke programma’s aan boord, cruise-activiteiten en bekroonde excursies aan wal. De exclusieve ervaringen worden geleverd door experts die workshops geven en lezingen door degenen die Alaska het beste kennen, EXC Talks waarin aandacht wordt gegeven aan de verhalen van echte Alaskanen, rondleidingen die het beste van elke bestemming belichten, en gastronomische evenementen die de culinaire tradities van de regio laten zien.

Samenwerking met Alaska Seafood Marketing Institute

Holland America Line werkt samen met het Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI) om de inzet van de lijn voor duurzaam geproduceerde lokale vis en schaal- en schelpdieren en het gebruik van uitsluitend vis uit Alaska te benadrukken op alle schepen die het Grote Land aandoen. Op elke Alaska-cruise serveert de rederij meer dan 2.000 pond Alaska-zalm, 1.000 pond Alaska-kabeljauw, 800 pond Alaska-heilbot, 500 pond Alaska-roodbaars en meer.

Gecertificeerde duurzame zeevis

In 2022 ontving Holland America Line de Responsible Fisheries Management (RFM)-certificering, waarmee het de eerste cruiserederij is die deze onderscheiding heeft behaald door alleen verse, gecertificeerde duurzame en traceerbare wilde vis uit Alaska te serveren.

De cruises van Holland America Line voor 2024 kunnen nu geboekt worden. De cruisetours voor 2024, die een cruise in Alaska combineren met een expeditie over land naar Denali en de Yukon, worden in februari opengesteld voor boeking.

Lees ook: Cruise & Golf-formule van Costa combineert golfpassie met voordelen van een cruise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *