Costa Cruises introduceert nieuwe excursies in samenwerking met National Geographic

Costa Cruises introduceert nieuwe excursies in samenwerking met National Geographic. De verantwoorde en traditiebewuste lokale reiservaringen worden aangeboden tijdens cruises in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden en Madeira.

Deze zomer kunnen gasten van Costa Cruises kennismaken met een nieuwe selectie National Geographic Day Tours. Deze 10 nieuwe excursies werden ontworpen door National Geographic en zijn beschikbaar tijdens zijn cruises naar de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden en Madeira.

De nieuwe excursies laten reizigers enkele van de meest onontgonnen en boeiende bestemmingen in Italië, Spanje, Griekenland, Kroatië, de Canarische Eilanden en Madeira ontdekken. Tijdens de National Geographic Day Tours kunnen gasten zich kunnen onderdompelen in lokale culturen en getuige zijn van het meest authentieke aspect van elke bestemming en degenen die er wonen.

Tijdens de excursies worden de gasten vergezeld door deskundige lokale gidsen die zijn opgeleid door National Geographic. Deze zullen hen begeleiden bij het ontdekken van de bestemmingen langs onverwachte routes, plaatsen en ervaringen buiten de traditionele routes.

Het nieuwe aanbod is bedoeld om een ​​verantwoorde en duurzame manier van reizen voor de planeet te promoten. Zo gaat een deel van de opbrengst van elke ervaring naar de National Geographic Society om onderzoek en duurzame programma’s over de hele wereld te financieren. Bovendien zijn ze speciaal ontworpen voor kleine groepen ontdekkingsreizigers om een ​​persoonlijke relatie met de gids met respect voor de natuur te bevorderen.

National Geographic Day Tours.

In de westelijke Middellandse Zee raadt Costa de berg Raschio in Rome aan om te genieten van een geweldige wandelervaring in een beschermd beukenbos, erkend als Unesco Werelderfgoed, terwijl een lokale gids inzicht geeft in het werk van National Geographic Explorer Alfredo di Filippo voor de studie en het behoud van deze unieke plek.

In Napels krijgen gasten inzicht in het dagelijks leven van zeeschildpadden en het werk van National Geographic-ontdekkingsreiziger Sandra Hochscheid, die werkt aan het behoud van zeeschildpadden bij Turtle Point in Portici, het grootste onderzoekscentrum voor zeeschildpadden in de Middellandse Zee en onderdeel van de Anton Dohrn Zoölogische Station.

Op Ibiza zal een kruidkundige gids het authentieke platteland van het eiland laten zien, de geuren en smaken van wilde kruiden introduceren en lesgeven over het gebruik ervan. Daarna kunnen gasten de bijenteelt en het belang van bijen voor het ecosysteem ontdekken in een biologische bijenkwekerij die exclusief toegankelijk is voor National Geographic-reizigers.

In het oostelijke Middellandse Zeegebied zullen gasten genieten van een authentieke lokale ervaring in Mykonos bij een familie die de deuren van hun huis exclusief voor hen opent en traditionele gerechten, muziek, verhalen over het eilandleven en culturele anekdotes aanbiedt.

In Dubrovnik kunnen gasten de vele voordelen en smaken van oesteraquacultuur ontdekken door te zeilen in de ongerepte wateren van Mali Ston Bay, een speciaal natuurreservaat, en een lokale oesterkwekerij te bezoeken.

Er wordt ook een mariene biologie-ervaring aangeboden op Rhodos, waar gasten kunnen leren over Blutopia, een klein familiebedrijf dat jonge wetenschappers op het eiland wil houden en het natuurlijke mariene milieu wil beschermen, terwijl ze aquacultuur en marien ecotoerisme ontdekken.

Op de Canarische Eilanden, in Lanzarote, kunnen gasten een vulkanische wijn proeven die is verbouwd op een lokale wijnmakerij in La Geria, die meestal gesloten is voor het publiek, omgeven door een maanachtig landschap. Een wijnmaker en bioloog zullen uitleggen hoe lokale boeren, na een reeks vulkaanuitbarstingen die het uiterlijk en het terrein van de regio voor altijd veranderden, een nieuwe en unieke teeltmethode vonden.

Op Gran Canaria kunnen gasten de weelderige bossen en rotsachtige kliffen van de bergen van het eiland verkennen, tussen oude nederzettingen en heilige plaatsen. Onder begeleiding van een door National Geographic opgeleide gids wandelen gasten over verborgen paden en ontdekken ze schilderachtige uitzichtpunten terwijl ze genieten van de lokale keuken.

In Teno Alto op Tenerife kunnen gasten kennismaken met lokale herders en de tradities van het eiland. In dit beschermde gebied zetten de bewoners zich in voor het behoud van niet alleen de omliggende wildernis, maar ook de culturele tradities. Gasten kunnen er in contact komen met de lokale bevolking, een typische melkveehouderij bezoeken en lunchen in een lokaal restaurant met zijn “kilometer nul”-producten.

Ten slotte stelt Costa Cruises in Funchal, Madeira, een praktische ontdekking van duurzame landbouw voor op de Quinta Pedagogica da Camacha-boerderij. Hier komen gasten meer te weten over de milieu-impact van bepaalde landbouwpraktijken terwijl ze deelnemen aan activiteiten en workshops onder leiding van de eigenaar van de boerderij voordat ze genieten van zelfgemaakt gebak en vers gezette thee.

Lees ook: Droomreizen in Europa – De mooiste plekken die je bezocht moet hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *