Zomer 2023: Last minute boekingen zitten in de lift

Ondanks het zonnige weer in België van de afgelopen weken blijft een zomervakantie naar het buitenland een vaste waarde voor de Vlaming. Sunweb ziet de afgelopen twee weken een duidelijke toename van het aantal last minute boekingen voor de aankomende zomervakantie.

sunweb

Vlaanderen telt af naar de zomervakantie en ook dit jaar zijn bestemmingen rond de Middellandse Zee erg populair. Uit cijfers van Sunweb Group, de digitale vakantie-expert die actief is met de merken Sunweb en Eliza was here, blijkt dat het aantal boekingen enorm is toegenomen naar Turkije (+45%), Griekenland (+40%) en Tunesië (+40%) ten opzichte van vorig jaar. Spanje doet het ook goed met zo’n 10% meer boekingen versus 2021.

Zuid-Europa opnieuw favoriet

De populairste bestemmingen bij de Vlaamse vakantiegangers deze zomer zijn de Griekse eilanden (Kreta en Rhodos), Mallorca en Gran Canaria, maar ook Turkije en Tunesië zijn favoriet. Ook Djerba is erg populair, als één van de nieuwste bestemmingen van Sunweb.

Het gemiddelde budget voor een zomervakantie in juni, juli en augustus is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Vlaamse vakantiegangers besteden nu gemiddeld € 1092 aan hun vakantie, een stijging van 8% tegenover vorig jaar. 45% van de Vlaamse vakantiegangers kiezen voor een verblijf van 8 dagen, 29% gaat 9 tot 11 dagen weg en een kleine groep (4%) gaat maar liefst 15 dagen op vakantie.

Sunweb

Vlamingen die op het laatste moment nog een vakantie willen boeken in de zomermaanden kunnen volgens Tim van den Bergh, directeur Sun & Beach holidays bij Sunweb, alvast best niet te lang te wachten. “Voor degenen die nog op zoek zijn naar goede deals is snel handelen vereist. Momenteel zijn er nog enkele interessante mogelijkheden beschikbaar voor vertrek deze maand of begin juli. We verwachten dat de lastminute boekingen de komende weken verder zullen toenemen en raden vakantiegangers daarom aan niet té lang te wachten om teleurstelling te voorkomen.”

Lees ook: Verrassend Frankrijk, het ultieme inspiratieboek voor je volgende vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *