CFC Renaissance meert voor eerste keer aan in Zeebrugge

Renaissance, het eerste boutique schip van Compagnie Française de Croisières, heeft dit weekend voor de eerste keer Zeebrugge bezocht.

De Renaissance van Compagnie Française de Croisières (CFC) bezocht Zeebrugge als onderdeel van een tweedaagse testcruise als voorbereiding op haar inauguratie op 28 juni in de Franse havenstad Le Havre. De Franse actrice Anne Parillaud zal hierbij optreden als meter.

Na haar officiële doopceremonie zal de Renaissance afvaren voor een reis van tien nachten naar de Britse eilanden en België. Tijdens de cruise zal het schip zeven verschillende havens, waaronder Invergordon (Schotland), Lerwick (Shetland-eilanden) en Zeebrugge (België) bezoeken. Vervolgens zal het schip een aantal langere routes in Noord-Europa aanbieden voordat het in september naar de Middellandse Zee gaat.

Op uitnodiging van Compagnie Française de Croisières en The Cruise Boutique waren we aan boord van de Renaissance. 

Cruisen à la Française

De nieuwe Franse rederij Compagnie Française de Croisières, opgericht door onder meer Clement Mousset, nodigt reizigers uit om weer in contact te komen met de grote traditie van maritieme cruises, waarbij ze de tijd nemen om te reizen, te ontdekken en onvergetelijke verbindingen te leggen met het schip en de bestemmingen. Hiervoor kocht de rederij in 2022 de Aegean Myth van Seajets. Deze rederij had het in 1993 gebouwde schip eerder gekocht van Holland America Line waar het schip voer onder de naam Maasdam.

Nadat het schip in handen kwam van CFC bracht het meer dan acht maanden door op de Damen-scheepswerf in Brest (Frankrijk). De renovatie en restyling ten bedrage van € 30 miljoen maakten van het schip het belangrijkste Franse cruiseschip dat afvaarten aanbiedt voor Franstalige passagiers.

De Renaissance beschikt over 629 kajuiten en kan ongeveer 1.100 passagiers vervoeren. Aan boord van het 220 meter lange schip kunnen gasten genieten van twee zwembaden (waarvan een met openschuifbaar dak), bubbelbaden, een spa en een fitness center. Het schip beschikt nog over een teakhouten promenadedek. Het middelpunt van het schip is een drie dekken hoog atrium met een opvallend sculptuur gemaakt door Luciano Vistosi. Het kunstwerk “Totem” bevat meer dan 2000 stukjes glas.

Om gasten culinair te verwennen beschikt het schip over een aantal bars en restaurants. Vatel, het hoofdrestaurant is open voor ontbijt, lunch en biedt twee services aan (om 19 uur en 21 uur) voor het diner.

Het buffetrestaurant Belle-Ile is de informele eetgelegenheid op dek 11. Hier wordt elke dag een afternoon tea aangeboden met gebak en hapjes. Roomservice is beschikbaar van 6 uur ’s morgens tot middernacht. Restaurant Saigon biedt een culinaire beleving met Aziatische smaken (toeslag € 14,90 per persoon). Restaurant Louchébem is de plek bij uitstek voor vleesliefhebbers. Je kan er onder meer genieten van een heerlijke “Terre & Mer” (supplement € 24,90 per persoon). Helemaal uniek is de Chef’s Table. Hier kunnen 12 gasten genieten van een 7-gangenmenu speciaal samengesteld door een Franse sterrenchef. Elk gerecht wordt begeleid door de wijn die overeenkomt met de vele smaken die gasten ontdekken tijdens dit uitzonderlijke diner. Voor de Chef’s Table geldt een supplement van € 89,90 per persoon.

Renaissance krijgt Marseille als homeport en zal van daaruit routes aanbieden naar verschillende bestemmingen waaronder de Griekse eilanden, de Canarische Eilanden, de westelijke Middellandse Zee en meer. Als afsluiting van haar inaugurele seizoen zal de Renaissance begin 2024 een 68-daagse cruise naar het Caribisch gebied en Zuid-Amerika aanbieden.

Meer weten over Compagnie Française de Croisières en de routes die ze met Renaissance aanbieden? Stuur ons een bericht via info@cruisetotravel.com.

Lees ook: Het uitzonderlijke culinaire aanbod aan boord van Oceania Cruises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *