Costa Voyages, een nieuwe manier van cruisen

Costa Cruises introduceert Costa Voyages, een nieuwe manier om langere cruises te ervaren, met unieke routes, uitzonderlijke gastronomische ervaringen, ongekend entertainment en partnerschappen met wereldberoemde merken.

costa cruise diadema

De Italiaanse rederij Costa Cruises presenteert Costa Voyages, een nieuwe cruise-ervaring die is ontworpen om op unieke wijze uitgebreide reisroutes te verkennen, waarin de ervaring van reizen naar prachtige bestemmingen samenkomt met het beste van de gastronomie en nooit eerder gezien entertainment aan boord.

Vanaf september 2023 krijgen gasten tijdens een enkele cruise van 10 tot 14 dagen de kans om op reis te gaan naar exclusieve bestemmingen en ze in alle comfort te verkennen tijdens de beste seizoenen van het jaar, namelijk de herfst en de lente. De voorgestelde reiservaringen omvatten de wilde Canarische Eilanden, de talloze facetten van Turkije, tussen Oost en West, het mysterie van de Egyptische piramiden, de adembenemende natuur van de Azoren, het mystieke Israël, Marokko, de verschillende culturen van Noord-Europa, van Normandië tot de warme bestemmingen van Spanje.

Nieuwe culinaire ervaringen

Terwijl ze naar deze prachtige bestemmingen varen krijgen gasten de kans om te genieten van uitzonderlijke gastronomische ervaringen. Beginnend met 14 nieuwe desserts gemaakt in samenwerking met de Meester van banketbakkers, Iginio Massari: een samensmelting van ingrediënten van topkwaliteit en nieuwe technologieën in de banketbakkerij. In alle hoofdrestaurants van elke cruise kunnen gasten tijdens drie verschillende diners kiezen uit een nieuw, exclusief menu dat bij de prijs is inbegrepen en is samengesteld door drie wereldberoemde chef-koks die de gastronomische uitmuntendheid aan boord van Costa-schepen vertegenwoordigen: Bruno Barbieri , Hélène Darroze en Ángel León. Costa Voyages biedt ook de mogelijkheid om met de kapitein te proosten tijdens een memorabel diner. Tijdens de Banquet Night Party genieten de gasten van een buffet dat een waar kunstwerk is, vergezeld van ongelooflijke ijssculpturen die zijn uitgehouwen door meester-ijsbeeldhouwers, en een live dj-set.

Nieuwe partnerschappen en ervaringen aan boord

Tijdens een vakantie met Costa Voyages zal er geen ruimte zijn voor verveling, want het entertainment zal buitengewoon zijn, mede dankzij toegewijde partnerschappen.

Rolling Stone, het referentiepunt voor muziek in de wereld, komt aan boord van Costa-schepen om een ​​exclusieve muzikale show aan te bieden. Ondertussen zal Canon, het Japanse merk dat wereldwijde uitmuntendheid in fotografie en technologische innovatie vertegenwoordigt, gasten betrekken bij speciale fotografiesessies waar ze leren hoe ze onvergetelijke herinneringen aan hun vakantie kunnen vastleggen.

Maar dat is niet alles! Costa Voyages kan ook rekenen op de samenwerking met de Italiaanse bridgefederatie, voor een volledige onderdompeling in de wereld van het beroemde kaartspel. In aanwezigheid van ervaren spelers van de federatie krijgen bekwame gasten de kans om deel te nemen aan een toernooi, terwijl er speciale workshops beschikbaar zijn voor beginners om alle geheimen van het spel te leren.

Voor liefhebbers van glamour biedt Costa Voyages drie Elegant Evenings aan boord. De eerste is een gala-avond in de Grand Bar, waar gasten kunnen dansen met de scheepsofficieren. De tweede is de Fashion Night, een modeshow waar gasten de sterren zullen zijn op de rode loper van de Grand Bar, gevolgd door een dj-set. De derde is de Glamour Night, een danswedstrijd tussen tango, wals, rumba en cha-cha-cha, waarbij gasten de vaardigheden kunnen demonstreren die de dansmeesters aan boord gedurende de dag hebben geleerd. Formele kleding is vereist voor deze speciale avonden.

Verder organiseert Costa Voyages spellen geïnspireerd op de jaren 60 en 90, zoals “Dubbelinterview” voor koppels, “Musichiere” en “C-Music” met quizzen, uitdagingen en muzikale veilingen.

Daarnaast zullen er verschillende workshops en creatieve labs zijn waar de gasten van kunnen genieten. Tot slot krijgen gasten de kans om een kijkje te nemen achter de schermen tijdens een rondleiding, inclusief de keukens, de brug, de crew bar en andere ruimtes.

Unieke routes voor onvergetelijke ervaringen

Costa Voyages zijn beschikbaar van september tot november 2023, van april tot juni 2024 en van september tot november 2024. En dit aan boord van zes schepen van de vloot: Costa Favolosa, Costa Fortuna, Costa Firenze, Costa Fascinosa, Costa Pacifica, Costa Diadema. Om een ​​onvergetelijke ervaring te garanderen, zelfs tijdens havenbezoeken, zijn de rondleidingen inclusief gidsen die zorgvuldig zijn geselecteerd en gecertificeerd door Costa.

In 2023 aan boord van de Costa Pacifica, en in 2024 aan boord van de Costa Fortuna, krijgen gasten de kans om Egypte en het Heilige Land te verkennen, op een reis van mysterie en mystiek. Georganiseerde rondleidingen brengen gasten naar het Egyptisch Museum, de piramides van Cheops, Chefren en Mycerinus, de grote piramides van Gizeh, op ontdekking van de raadsels van de Sfinx en de geheimen van de papyrusproductie, van plant tot blad. Excursies nemen gasten ook mee naar de heilige plaatsen in Jeruzalem, waaronder het Cenakel en het graf van koning David, langs de Via Dolorosa naar de Basiliek van het Heilig Graf en de Klaagmuur. Met Costa Fortuna is het ook mogelijk om Bethlehem, de geboorteplaats van het christendom, te bezoeken.

Marokko zal in 2023 te bezoeken zijn aan boord van Costa Favolosa en in 2024 door zowel Costa Favolosa als Costa Fortuna bezocht worden. Tussen geurende souks en fascinerende medina’s zullen in Casablanca twee nieuwe tours beschikbaar zijn, waardoor gasten zich kunnen onderdompelen in Marokkaanse tradities. Gasten kunnen de majestueuze Hassan I-moskee bezoeken, met een hamam van 6.000 m2 versierd met mozaïeken en betoverende geuren, gevolgd door een heerlijke lunch in Rick’s Café, waar de film Casablanca werd opgenomen. In Tanger kunnen gasten de markten van de witte stad verkennen en de smaken van de Marokkaanse keuken proeven.

Voor natuurliefhebbers is er niets beters dan de Canarische Eilanden, beschikbaar tijdens voyages met Costa Firenze en Costa Fortuna in 2023, en Costa Diadema in 2024. Onder de beschikbare excursies is een trektocht op Lanzarote een must-see, waarbij indrukwekkende stukken gestolde lava en vulkanische kegels met levendige kleuren in het Timanfaya National Park verkent worden. In Santa Cruz de Tenerife kunnen gasten de diepten van de aarde verkennen in de Cueva del Viento, de grootste lavatunnel van Europa, met 18 km labyrintische ondergrondse gangen die 27.000 jaar geleden zijn gevormd!

Portugal wordt aangeboden door Costa Firenze, Costa Fortuna, Costa Favolosa en Costa Fascinosa in 2023, naast Costa Diadema in 2024. De tours omvatten een verkenning van de unieke tradities van Madeira, zoals het afdalen van bergen in de traditionele rieten manden, genaamd “cestinhos”, het verkennen van de oude stad van Lissabon aan boord van een tuk-tuk of een walvisexcursie langs de “walvisroute” met een mariene bioloog. In 2024 vaart Costa Fascinosa richting de Azoren, waar gasten kunnen zoeken naar het geheime ingrediënt van de beroemde paarse vulkanische thee en genieten van een lunch met “cozido das Furnas”, een mix van vlees gekookt in ondergrondse potten.

Turkije wordt zowel in 2023 als in 2024 de bestemming van Costa Fortuna. Gasten krijgen de kans om Istanbul vanuit vier perspectieven te ervaren: te voet, per tram, per metro en per boot. Hierbij zullen ze zich steeds onderdompelen in de cultuur en het dagelijkse leven van de stad. In Izmir kunnen ze Turkse rituelen ontdekken en daarna een wandeling maken door het dorp Alaçati, dat het oosten en het westen met elkaar verbindt.

Costa Firenze, Costa Fascinosa, Costa Diadema en Costa Favolosa bieden een ruime keuze aan cruises die Noord- en Zuid-Europa combineren tot één enkele vakantie, waarbij charmante bestemmingen worden bezocht zoals Kopenhagen, Le Havre, van waaruit gasten zullen reizen om Normandië te verkennen en de Mont Saint-Michel, het pittoreske eiland dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, Cadiz, La Coruna, vanwaar het mogelijk is om Santiago de Compostela en Lissabon te bereiken.

Costa Fortuna zal ook reizen aanbieden waarbij gasten het beste van de Balearen en de Griekse eilanden kunnen ervaren. Hierbij zullen ze van de meest bekende tot de minder bekende, afgelegen stranden en pittoreske dorpjes verkennen. Hoogtepunten van de tours zijn een boottocht naar de Blauwe Grotten van Zante, een bezoek aan het labyrintische paleis van Knossos op Kreta en een fietstocht in Palma de Mallorca.

Contacteer ons voor meer informatie over de nieuwe Costa Voyages en de andere cruises met Costa.

Lees ook: Princess Cruises viert in 2025 haar 40-jarig jubileum in Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *