Holland America Line lanceert Fresh Fish programma

Holland America Line brengt haar keuken verder dan het bord en vernieuwt haar bekroonde dinerervaring met de lancering van een nieuw, wereldwijd Fresh Fish programma. Het baanbrekende initiatief maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van 60 havens om 80 soorten verse vis aan boord te halen en te serveren, waarbij de vis in minder dan 48 uur van levering in de haven op het bord wordt geserveerd.

Na de eerste cruisemaatschappij te zijn die 100% verse, gecertificeerde duurzame vis uit Alaska serveert aan boord van haar schepen in Alaska, gaat Holland America Line nu wereldwijd verse vis aanbieden. Met het nieuwe programma biedt de cruisemaatschappij gasten verse vis en ingrediënten uit verschillende regio’s. Dit resulteert in menu’s die geïnspireerd zijn op de bestemming en lokale specialiteiten die het verhaal van elke reisroute vertellen via de lokale keukens. “We weten dat verse vis deel uitmaakt van de dagelijkse levensstijl van onze gasten, en wanneer ze aan boord komen, zijn we enthousiast om het aanbod uit te breiden buiten wat ze thuis tot hun beschikking hebben,” zei Gus Antorcha, president Holland America Line. “De mogelijkheid om wereldwijd zoveel vissoorten te kopen en te bereiden is een bewijs van ons uitstekende culinaire team. Van yellowtail snapper in het Caribisch gebied tot barramundi in Australië, de variëteit aan verse vis die we aanbieden is ongeëvenaard in de cruise-industrie.”

Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam

Voor Nederland is visleveranciersbedrijf Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam de leverende partij. Al meer dan honderd jaar zijn zij een begrip in culinair Nederland alsook daarbuiten. “Wij leveren wekelijks aan boord van de Holland America Line schepen als deze aanleggen in een Nederlandse haven, het gaat om 30.000 kilo verse vis op jaarbasis en ruim 80 verschillende soorten verse vis,” vertelt  Marc Bronkhorst van Schmidt Zeevis. ”Onze inkoper koopt de verse vis in op de visafslag. Nadat de vis bij ons arriveert, wordt deze direct gecontroleerd volgens kwaliteitsnormen en standaarden, waarna de vis met de hand wordt gefileerd en verpakt en aan boord wordt geleverd. Dit gehele proces omvat maximum 48 uur, zo niet korter,” aldus van Bronkhorst.

Savor My Catch

Het programma omvat ook dagelijkse verse visspecials en een geplande uitbreiding van de Savor My Catch-excursie waar gasten vis kunnen vangen die vervolgens wordt bereid en geserveerd door chef-koks aan boord – dit alles in het verlengde van de samenwerking met de wereldberoemde chef-kok Masaharu Morimoto als Holland America Line’s Fresh Fish Ambassadeur. Chef-kok Morimoto vertaald zijn kenmerkende stijl in gerechten die dit najaar in de Dining Room restaurants van de Holland America Line schepen worden geserveerd, evenals in een nieuw pop-up restaurant dat begin 2024 voor de hele vloot beschikbaar zal zijn.

Morimoto’s gerechten en alle visgerechten die worden geserveerd in de Holland America Line eetgelegenheden zullen worden ingekocht en bereid als onderdeel van het wereldwijde Fresh Fish programma. “Aan boord gaan van dit soort culinaire reizen op zee is een primeur voor mij, en ik ben verheugd om mijn passie voor verse vis en verse ingrediënten naar de vloot van Holland America Line te brengen,” zei Chef Morimoto. “Ik heb gekozen voor een samenwerking met Holland America Line, omdat we een toewijding en passie delen voor vers en regionaal geïnspireerd voedsel, en dat zult u tot leven zien komen in de speciale gerechten en de pop-up ervaring die we samen hebben gecreëerd.”

De creaties van chef-kok Morimoto worden sinds eind september verwerkt in de hoofdmenu’s van de Dining Room van de cruisemaatschappij en zullen begin oktober in de hele vloot beschikbaar zijn tegen een toeslag. De toevoegingen aan het menu omvatten Verse zwarte kabeljauw Yuzu, Morimoto Epice kreeftstaarten en Verse heilbot XO. “We zijn verheugd om samen te werken met chef-kok Morimoto, de meest vooraanstaande expert in deze niche”, zegt Michael Stendebach, vice president Food & Beverage bij Holland America Line. “We delen een toewijding aan het serveren van de meest verse ingrediënten, vis en zeevruchten in het bijzonder. We zijn verheugd om zijn verfijnde vaardigheden en zijn culinaire stijl aan boord te hebben. Chef Morimoto brengt zijn meesterschap en uitmuntendheid naar Holland America Line en is een geweldige partner om dit port-to-plate programma tot leven te brengen.”

Morimoto by Sea pop-up op elk schip

Vanaf november 2023 kunnen gasten van Holland America Line genieten van een volledige Chef Morimoto-ervaring met een exclusief pop-up restaurant: Morimoto by Sea. Het restaurant en zijn menu van kunstzinnig gepresenteerde gerechten en dranken zal tenminste eenmaal per cruise de restaurants Tamarind of Pinnacle Grill overnemen. De ervaring wordt aangeboden aan gasten voor een toeslag van $55 per persoon en omvat een meergangenmenu met vegetarische en veganistische selecties.

Een avond bij Morimoto by Sea omvat een meergangendiner dat het Fresh Fish programma viert met geïnspireerde gerechten voor een breed scala aan fijnproevers. Morimoto by Sea presenteert ook Chef Morimoto’s exclusieve alcoholische dranken, waaronder Morimoto Brut Rosé en Sake Junmai Morimoto, die een mooie aanvulling bieden op zijn verse gerechten. Het pop-up restaurant zal begin 2024 op de hele vloot geopend zijn.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Lees ook: Steeds meer Belgen ontdekken Holland America Line

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *