2 miljoen passagiers op Brussels Airport in oktober 

In oktober verwelkomde Brussels Airport 2 miljoen passagiers, een stijging met 8% tegenover dezelfde maand in 2022. De start van de herfstvakantie in Franstalig België heeft de cijfers positief beïnvloed.

In oktober waren er op Brussels Airport 2.016.071 passagiers, een stijging met 8% tegenover oktober 2022. De twee weken durende herfstvakantie voor de Franstalige scholen heeft geleid tot een hoger aantal vertrekkende passagiers op Brussels Airport vanaf 20 oktober. Ook de herfstvakantie in Nederland zorgde voor meer passagiers. Het opschorten van de vluchten met bestemming Tel Aviv van Brussels Airlines begin oktober heeft dan weer een negatieve impact gehad op de passagierscijfers. 

Het aandeel transferpassagiers bedroeg 14,5% in oktober. Dit bevestigt Brussels Airports rol als hub voor onder meer de luchtvaartmaatschappijen van de Star Alliance groep, en in het bijzonder voor vluchten vanuit Europa en Noord-Amerika richting Afrika. 

Na de eerste tien maanden van 2023 is het aantal passagiers dat via Brussels Airport heeft gereisd al gelijk aan het aantal passagiers dat de luchthaven in heel 2022 mocht ontvangen. 

De tien meest bezochte landen in oktober waren Spanje, Duitsland, Italië, Turkije, Portugal, Frankrijk, Marokko, de Verenigde Staten, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk. 

In oktober 2023 steeg het aantal vluchtbewegingen met 3% naar 17.313 bewegingen. Het aantal passagiersvluchten is met 7% toegenomen tegenover 2022. Er waren gemiddeld 142 passagiers per vlucht. Dat zijn er twee meer dan in oktober vorig jaar dankzij de inzet van grotere toestellen en een hogere bezettingsgraad per vlucht.

Lees ook: Laat je betoveren door de herfst in New York City

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *