Duitse metropolen vergeleken: Hannover is een van de tien voordeligste grote steden voor een weekendtrip

Voor wie een budgetvriendelijk weekendje naar Duitsland plant, heeft Hannover precies het goede aanbod, want hier gaat kwaliteit samen met betaalbaarheid.

In een recente studie* werden 82 grote Duitse steden vergeleken op geschiktheid voor een weekendtrip en op voordeligheid. Hannover haalde hierbij de zesde plaats 6.

Er werd een breed scala van uitgaven geanalyseerd die tijdens een stedentrip gedaan worden: overnachting in middenklassehotel, eten en drinken, diners, amusement en culturele evenementen. Plus kostenposten als heen- en terugreis en rondleidingen.

Hannover bleek de stad met de allerlaagste kosten voor de heen- en terugreis. Geen wonder, want deze bestemming is dé spil van de Nedersaksische infrastructuur en scoort met veelzijdige mobiliteit, zoals een goed lokaal vervoersnet, een fietsvriendelijke infrastructuur, autodeelfaciliteiten en de belbus Sprinti: een on-demand-service van de regio Hannover. In stad én streek kom je met deze combineerbare vervoersmogelijkheden duurzaam, veilig en voordelig op je bestemming.

Ook de betaalbare stadsrondleidingen zijn overtuigend. Bovendien scoort de binnenstad in het onderzoek met 29 gratis bezienswaardigheden. De gratis toegang tot diverse musea (op vrijdag) maakt kunst en cultuur aan de Leine voor iedereen toegankelijk.

Vergeleken met andere grote steden biedt Hannover eveneens een breed scala voordelige accommodaties. Van hostels tot vakantiehuisjes zijn er opties voor ieder budget. Ook bij evenementen en in restaurants hoef je niet diep in de buidel te tasten.

Met de HannoverCard (verkrijgbaar bij de Tourist Information) reis je gratis met bus en sneltram, en krijg je korting in musea, theaters en meer.

Gezinsvriendelijke attracties en talrijke mogelijkheden in de natuur maken de regio Hannover ideaal voor een reisje met het hele gezin.

Lees ook: 72 uur op ontdekking in het bruisende Malaga

*de stedentrip-index van reisexpert Travelcircus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *