Palacio Arriluce Hotel, de nieuwe icoon van prestige en stijl nabij Bilbao

​​Stap binnen in een wereld waar luxe, gastronomie en een adembenemende omgeving samenkomen. Het nieuwe Palacio Arriluce Hotel, dat behoort tot Leading Hotels of the World, opende het voorbije najaar in Getxo nabij Bilbao. Het nieuwe 5-sterrenhotel bevindt zich in een betoverend historisch pand op een unieke locatie aan de Baskische kust, en richt zich tot gasten met een speciale voorliefde voor cultuur, kunst en gastronomie.

Palacio Arriluce ligt op een charmante plek waar de rivier van Bilbao zich mengt met de Cantabrische Zee, op 20 minuten van het bruisende stadscentrum van Bilbao. Het hotel bevindt zich vlakbij de prachtige metalen zweefbrug Puente Colgante en de levendige haven, die gasten verrukkelijke culinaire ervaringen biedt. In de 19e en het begin van de 20e eeuw verrezen langs de Baskische kust in Getxo elegante belle epoque villa’s, te midden van natuurlijke landschappen van kliffen en stranden. Palacio Arriluce, opgericht in 1912 als een majestueus familiepaleis in opdracht van de markies van Arriluce door architect José Luis Oriol, was destijds al een baken van prestige, luxe en stijl dankzij zijn imposante neogotische architectuur.

Na een drie jaar durende renovatie biedt Palacio Arriluce Hotel vandaag een vijfsterrenervaring in het bruisende gebied van Bilbao en Getxo. Met zijn weelderige leefruimtes en ongeëvenaarde service nodigt het gasten uit om zich onder te dompelen in gastronomie, oenologie, kunst en cultuur. Palacio Arriluce Hotel is een eigentijdse herinterpretatie van de paleizen in Bilbao, waar traditie en gastvrijheid samensmelten met moderne elegantie. De Engelse historische stijl wordt verrijkt met nobele materialen en levendige kleuren, terwijl het interieurdesign de identiteit en geschiedenis van het hotel weerspiegelt, met verlichting geïnspireerd op Bauhaus en geometrische tapijten uit de jaren 1920. Speciale aandacht werd ook besteed aan hedendaagse kunst en de relatie met de omgeving.

Palacio Arriluce Hotel beschikt over 49 kamers, elk met een eigen identiteit. Licht, kleur en kunst spelen een belangrijke rol en creëren samen een serene sfeer van elegantie en verfijning. De kamers zijn verdeeld in zes categorieën en bevinden zich binnen het paleis of buiten onder de zogenaamde pergola. Elke kamer van dit invloedrijke paleis straalt de sfeer van luxe en oog voor detail uit. Onder de verschillende categorieën zijn de Marina kamers het vermelden waard, waar beleving en een gevoel van rust gegarandeerd is dankzij grote ramen die uitkijken op de Cantabrische Zee. De Pergola kamers hebben een eigen tuin en terras met uitzicht. De Arriluce Suite ligt op de eerste verdieping in wat eens de vertrekken van de markiezin waren en valt op door het grote terras met buitengewone uitzichten over de baai tot de berg Serantes. Alle kamers, ongeacht hun categorie, zijn uitgerust met eersteklas faciliteiten, inclusief voorzieningen van het luxe parfummerk Frederic Malle.

Palacio Arriluce Hotel in Bilbao biedt een ongeëvenaarde culinaire ervaring in het Delaunay-restaurant dankzij de expertise van de bekroonde chef Beñat Ormaetxea, die bekend staat om zijn innovatieve en verrassende keuken. Twee andere hotspots zijn de Kupka-cocktailbar in Engelse stijl of de La Ría zwembadbar, beide met prachtig uitzicht op de Cantabrische Zee. Dit gloednieuwe 5-sterrenhotel verwent zijn gasten verder met een infinity pool, een eigen croquetveld en een luxe spa, Neguri Spa & Wellness. Verken het nabijgelegen Guggenheim Museum van Bilbao en het Museum voor Schone Kunsten, wandel langs de Abra-waterkantpromenade en proef de lokale pintxos en wijnen in de charmante oude stad van Bilbao. Een onvergetelijke reis naar het Baskenland begint hier, waar luxe en culinaire hoogstandjes samenkomen voor een ongeëvenaarde ervaring.

De prijs per kamer in dit 5-sterrenhotel begint bij €400 per nacht. Meer informatie vind je op de website van Palacio Arriluce Hotel.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises, waar ongeëvenaarde ruimte exquise luxe ontmoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *