Regent Seven Seas Cruises onthult details over kunstcollectie Seven Seas Grandeur

Regent Seven Seas Cruises heeft meer nieuws naar buiten gebracht over de kunstcollectie aan boord van het nieuwste schip Seven Seas Grandeur. Er is bijna twee jaar gewerkt aan het samenstellen van de collectie van 1600 stukken die een waarde heeft van meerdere miljoenen dollars.

Wanneer Seven Seas Grandeur het nieuwe luxe schip van Regent Seven Seas Cruises in november in de vaart komt zal het een kunstcollectie van ettelijke miljoenen dollars aan boord hebben. De collectie bevat zo’n 1600 stukken waaronder voornamelijk moderne kunst. Tot de topstukken behoren meerdere Picasso’s, een 12 meter lang handgeweven tapijt en het eerste Fabergé ei dat permanent op zee zal tentoongesteld worden. Kunstliefhebbers kunnen de kunstwerken ontdekken via een digitale arttour.

Art Experience

Regent heeft nog een primeur: een digitale arttour – Art Experience. Deze zal beschikbaar zijn in de nieuwe Regent Mobile App die ook op Seven Seas Grandeur gelanceerd zal worden. De digitale kunsttour is een ongekende interactieve beleving. Gasten kunnen in de app niet alleen meer informatie vinden over het kunstobject, maar maken ook kennis met de maker. In de tour worden werken belicht die in de centrale ruimten een plek krijgen, zoals creaties van Rauschenberg, Matta, Sophie Elizabeth Thompson en Eduardo Arranz-Bravo. Met behulp van gespecialiseerde technologie kunnen de luxe reizigers met de app kunstwerken scannen en krijgen zij informatie over de kunstenaars, hun werkwijze en inspiratie in een video.

In de nieuwe Regent Mobile App vinden de gasten aan boord ook Passages met het dagprogramma en kunnen zij terecht voor de catalogus met landexcursies, alle menu’s van de restaurants en de telefoongids van het schip.

De nieuwe Regent Mobile App kan vanaf december 2023 worden gedownload in de App Store en Google Play en biedt gasten aan boord van Seven Seas Grandeur exclusieve toegang tot Art Experience.

“Zoals altijd wanneer we een nieuw schip in de vaart nemen, gaat ons team onvermoeibaar op zoek naar indrukwekkende kunstobjecten om een collectie samen te stellen waar menig museum voor moderne kunst jaloers op zou zijn. Zo is de tijd die gasten aan boord verblijven, net zo waardevol en stimulerend als de tijd die ze doorbrengen aan land,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Het komt buitengewoon zelden voor dat kunst van dit kaliber zo toegankelijk is. Onze gasten kunnen zich dankzij onze allereerste virtuele arttour verdiepen in de kunst en de kunstenaars waarmee zij aan boord van onze schepen kennismaken. Voor kunstminnende gasten van Regent is Seven Seas Grandeur een van de meest fascinerende galerieën waar ze ooit zijn geweest.”

Uniek Fabergé ei

De langverwachte kunstcollectie is onderwerp van gesprek sinds het ontwerp van de buitenzijde van het eerste kunstobject, een speciaal Fabergé ei, ‘Journey in Jewels’, dat afgelopen jaar werd gepresenteerd. Het eerste en enige Fabergé ei dat permanent op zee zal blijven! Hoe het ei er van binnen uit zal zien en welke unieke technieken zijn toegepast, blijft een mysterie totdat het ei tegelijk met de complete kunstcollectie tijdens het doopgala van Seven Seas Grandeur in december in Miami wordt onthuld.

Eerder dit jaar kondigde Regent Seven Seas Cruises aan dat Sarah Fabergé, oprichtingslid van de The Fabergé Heritage Council en achterkleindochter van Peter Carl Fabergé, doopvrouwe van Seven Seas Grandeur zal zijn. Een van Sarahs eerste taken in deze hoedanigheid is dat zij aan boord van Seven Seas Grandeur als gastvrouw fungeert tijdens een speciale Spotlight Voyage in juli. Zij geeft masterclasses, waarbij kunstliefhebbers een kijkje achter de schermen van Fabergé krijgen, en begeleidt landexcursies.

Bijzondere objecten

Naast het speciale Fabergé ei omvat de kunstcollectie van Seven Seas Grandeur meer opvallende werken, zoals een verbluffend handgeweven tapijt  van bijna 40 meter, “The Enchanted Tree”, van de wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar Walter Goldfarb. Het tapijt krijgt een plek aan de wand naast de liften in het weelderige atrium van het schip. Vanuit verschillende hoeken hebben gasten een adembenemend zicht op het tapijt met zijn ingewikkelde patroon. Nog zo’n exclusief stuk in de collectie is een beeld van een bonsai-kersenboom in brons en handgegoten glas, dat speciaal voor de gelegenheid is gemaakt door Savoy Studios en de ingang van Pacific Rim, het Aziatische specialiteitenrestaurant van het schip, markeert. Het verfijnde kunstwerk is weer heel anders dan de Tibetaanse gebedsmolen en de mystieke draak waarmee gasten aan boord van Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor bij de ingang van Pacific Rim worden begroet. Bomen zijn een vast thema op Seven Seas Grandeur – ook in het grootste specialiteitenrestaurant op zee, Compass Rose, keren ze terug.

Eenmaal in het restaurant nemen de gasten plaats onder een dak van verlichte bomen waarin kristal en hout is verwerkt en dat de illusie van een sprookjesbos oproept. Duizenden met kristal omrande blaadjes hullen het restaurant in een ontzagwekkend decor. Art Director Sarah Hall Smith van Regent had bijna twee jaar nodig om de ongelooflijke kunstcollectie voor Seven Seas Grandeur samen te stellen. Zij was eerder al betrokken bij de samenstelling van de collecties aan boord van zusterschepen Seven Seas Splendor en Seven Seas Explorer.

oceania cruises vista banner

“Seven Seas Grandeur is geïnspireerd op het verleden en klaargemaakt voor de toekomst. En dat komt ook terug in deze fascinerende kunstcollectie,” vertelt Sarah Hall Smith, Art Director bij Regent Seven Seas Cruises. “Op Seven Seas Grandeur worden kunstwerken tentoongesteld van de grootste kunstenaars van deze tijd – van Pablo Picasso tot Eduardo Arranz-Bravo, plus unieke creaties, zoals het grootste handgeweven tapijt aan boord van een Regent schip, een beeld van een bonsai-kersenboom van handgegoten glas en het eerste Fabergé ei dat permanent op zee te zien zal zijn.”

Gevarieerde collectie

De kunstcollectie op Seven Seas Grandeur omvat werken van kunstenaars uit de hele wereld in allerlei disciplines – van sculpturen en originele schilderijen tot foto’s en meer. Hoogtepunten zijn:

Fabergé: “Journey in Jewels” – Het unieke “Journey in Jewels” wordt tentoongesteld in het atrium op dek 5. In het ei komt de cruisebeleving van Regent tot uiting – een waterval van oceaangroen en subtiel turquoise siert de voet die uit drie lagen bestaat. De buitenste schaal heeft golven in een rustige diepblauwe kleur die breken in een waternevel van parels. De buitenste ‘eierschaal’ bestaat uit zeven bladen – de zeven zeeën – die ingenieus openvallen en een verrassing in het ei onthullen. Wat die verrassing binnenin is, wordt strikt geheim gehouden tot het doopgala van Seven Seas Grandeur.

Savoy Studios: “Bonsai Cherry Tree” – De bonsai-kersenboom, een exclusief ontwerp van Savoy Studios, is een sculptuur van brons en handgegoten glas, dat de ingang van Pacific Rim, het Aziatische specialiteitenrestaurant van het schip op dek 5, zal markeren.

Walter Goldfarb: “The Enchanted Tree” – Het tapijt van 12 meter, “The Enchanted Tree”, krijgt een plek aan de wand naast de liften in het weelderige atrium van het schip op dek 6. Vanuit verschillende hoeken hebben gasten een adembenemend zicht op het tapijt met zijn ingewikkelde patroon.

Zheng Lu: “Water in Dripping – Waterfall” – Het roestvrijstalen sculptuur “Water in Dripping – Waterfall” van Zheng Lu is te zien bij Serene Spa & Wellness op dek 5.

Het schip is een kunstwerk op zich. Naast een aantal opmerkelijke overeenkomsten qua ontwerp straalt Seven Seas Grandeur, het zusterschip van de bejubelde Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor, de perfectie uit die al 30 jaar in het erfgoed van Regent zit verweven, met ongekend veel ruimte, ongeëvenaarde service, overdadige weelde en de transformatie die gasten overkomt zodra ze aan boord stappen. 

Contacteer ons voor meer informatie en details over Seven Seas Grandeur en de all-inclusive luxe beleving aan boord van Regent Seven Seas Cruises.

Lees ook: Food For Change-campagne van Relais & Châteaux zet in op lokale biodiversiteit en duurzame voedselconsumptie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *