Brussels Airport is klaar voor de start van het winterseizoen

Vanaf eind oktober worden vanop Brussels Airport opnieuw de typische winterbestemmingen aangeboden. De luchthaven is aangekleed in het thema van de Belgische strips en er zijn enkele nieuwe diensten in het aanbod voor de passagiers. 

Waar wil u graag heen deze winter: de Canarische Eilanden, Dubai, Kittilä of Barcelona? Naar het strand of de sneeuw? Of toch liever op citytrip? Dit winterseizoen is de keuze aan bestemmingen vanuit Brussels Airport opnieuw erg groot. Naast de klassiekers zoals Madrid, Barcelona, Rome of Genève zijn ook de zonbestemmingen deze winter opnieuw populair. En de kans is groot dat de Canarische Eilanden opnieuw bovenaan de lijst van favoriete bestemmingen staan. Met een groot aanbod aan verblijven verspreid over de verschillende eilanden, en temperaturen die zelfs in de winter mild zijn, zijn de Canarische Eilanden in de winter even populair als in de zomer. Daarna volgen Kaapverdië, Egypte, Turkije, Marokko, de Caraïben en Mexico. Sinds september zijn Johannesburg en Kaapstad nieuw in het aanbod van bestemmingen dankzij Air Belgium, en deze steden trekken steeds meer passagiers.  

Daarnaast mag men de wintersportbestemmingen niet vergeten, want naast Genève zijn nu ook Innsbruck en Salzburg (een nieuwe bestemming) in Oostenrijk, en Kittilä en Kuusamo in Finland opnieuw in het aanbod.  

Een brede waaier aan bestemmingen dus op Brussels Airport, die naar verwachting heel wat passagiers uit België, maar ook uit Nederland zullen aantrekken, en dat door de beperkingen op de Nederlandse luchthavens. En ook de start van de herfstvakantie in het Franstalig onderwijs komende vrijdag en de start van de herfstvakantie over een week in het Vlaamse onderwijs, zal vele vakantiegangers naar Brussels Airport brengen.       

Animatie voor jong en oud  

Bij de start van het winterseizoen verwelkomt Brussels Airport de passagiers in een typisch Belgisch thema, namelijk de Belgische stripverhalen. Tot half november kunnen kleine en grote kinderen stripverhalen downloaden, op de foto gaan met hun striphelden, zoals Suske en Wiske of de Smurfen, en ze kunnen foto’s op sociale media posten met de hashtag #Brusselsairport om zo kans te maken op een ticket voor twee personen voor het Stripmuseum in Brussel. Tijdens de herfstvakantie worden kinderen na de veiligheidscontrole ontvangen door de Smurfen en Suske en Wiske. 

Ook op vlak van dienstverlening zit Brussels Airport niet stil. Passagiers kunnen nog steeds hun vragen stellen op de website van de luchthaven via de chatbot Bruce, en hebben de mogelijkheid om via de online tool het ideale tijdstip te bepalen om op tijd op de luchthaven te zijn voor hun vlucht.

Het is aangeraden om op drukke dagen en vooral tijdens de schoolvakanties uw parkeerplaats op Brussels Airport op voorhand te reserveren, tenzij u kiest voor de trein of de bus, of de shuttlediensten van Flibco. Tot slot kunnen passagiers die reizen met de Lufthansa Group (Brussels Airlines, Swiss en Austrian Airlines) gebruik maken van de bagage drop-off als ze vooraf online hebben ingecheckt.   

Voor shopliefhebbers of lekkerbekken is er sinds enkele maanden een Le Pain Quotidien te vinden in de vertrekhal van Brussels Airport, en andere winkels, zoals de Duty Free Shop van Pier A, zijn gerenoveerd of uitgebreid. 

Lees ook: De 7 meest verborgen stranden van Portugal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *