Oceania Cruises eert jong culinair talent op de lancering van de Gault&Millau gids België 2024

Oceania  Cruises is verheugd om culinair talent te eren en partner te worden van de lancering van prestigieuze gids Gault&Millau. De luxe rederij sluit hiermee een bijzonder jaar af waarin de gastronomie aan boord naar ongekende hoogtes werd getild met nieuwe topwijnen, de waardebelofte simply MORE en het fenomenale vijfsterrenschip Vista.

Op 27 november werd de langverwachte Gault&Millau 2024 België gids onthuld en voorgesteld onder de talrijke aanwezigheid van pers en gastronomisch talent van over het hele land. Oceania Cruises mocht hierbij de prijs uitreiken aan de laureaat van de Award voor ‘Jonge Chef van het Jaar Wallonië 2024’, Marius Bosmans. Met deze steun aan jong culinair talent onderlijnt Oceania Cruises het grote belang dat ze op elk schip hecht aan de culinaire beleving en kwaliteit. De voorstelling werd gevolgd door een Galadiner bereid door enkele kersverse laureaten, dat werd opgediend voor 750 aanwezige partners en hun genodigden. 

Riet Goetschalckx, Sales Director bij Oceania Cruises: “Het partnerschap met Gault&Millau Belux gidslancering  is niet alleen een volgende stap, maar een evolutie in onze reis naar het leveren van de ultieme culinaire ervaring aan boord bij Oceania Cruises. In ons twintigjarig bestaan, hebben we een nieuwe betekenis gegeven aan de cruise-ervaring met een perfecte mix van luxe, avontuur en gastronomische uitmuntendheid. We zijn dan ook bijzonder verheugd om de partner te worden van de autoriteit op het gebied van gastronomie en culinaire beoordelingen en feliciteren het Gault&Millau Belux team met de nieuwste editie van hun gids.”

Samen met Footprints Luxury Cruises was Oceania Cruises eerder dit jaar al partner bij de lancering van de allereerste Gault&Millau Belgische Wijngids. De gids met de beste wijnen van Belgische wijndomeinen ambieert een referentie te worden binnen de Belgische wijnwereld en de wijnen beter bekend te maken bij het brede publiek.

Voor Oceania Cruises is The Finest Cuisine at Sea niet zomaar een slogan, het is de kern waarrond de hele vijfsterrenrederij is opgebouwd, al vanaf de allereerste afvaart. Met één chef-kok aan boord voor elke tien gasten en de helft van de bemanning toegewijd aan het klaarmaken of het serveren van eten, garandeert Oceania Cruises een gastronomie van topniveau. Alle gerechten worden steeds à la minute bereid in de state-of-the-art keukens aan boord van de schepen. De kwaliteit moet dan ook niet onderdoen voor de beste restaurants ter wereld.

Oceania Cruises Senior Culinary Director Alexis Quaretti, die recent opgenomen werd in de prestigieuze echelons van de Maîtres Cuisiniers de France, zegt: “Onze getalenteerde topchefs delen niet alleen hun passie voor koken, maar ook een streven naar het creëren van gastronomische meesterwerken en buitengewone culinaire ervaringen voor onze gasten met alleen de beste en meest verse ingrediënten. Elk gerecht vertelt een verhaal van innovatie, vakmanschap en verfijning, wat naadloos aansluit bij hetgeen Gault&Millau voor staat.”

Om de gastronomische ervaring aan boord  te verrijken, introduceerde Oceania Cruises een nieuwe en indrukwekkende collectie zeldzame wijnen uit de beste wijngaarden ter wereld. In de verschillende specialiteitenrestaurants worden gasten gastronomisch in de watten gelegd, ongelimiteerd en zonder toeslag. Zoals in het pan-Aziatisch geïnspireerde Red Ginger, het Franse Jacques of het Italiaanse Toscana. Liefhebbers van bijzonder kwaliteitsvlees kunnen hun hart ophalen in Polo Grill en voor wie een nog exclusievere culinaire ervaring zoekt, zijn er verschillende private dining-formules.

De luxe rederij is de eerste keuze voor reizigers die op zoek zijn naar gastronomische hoogstandjes en verrijkende ervaringen op zee. ​Met de nieuwe waardebelofte simply MORE biedt Oceania Cruises de gasten meer dan ooit tevoren en is vrijwel alles inbegrepen tijdens hun reis. Meer onvergetelijke reiservaringen dankzij een royaal excursie krediet, als ook een uitgebreid drankenpakket tijdens lunch en diner met tientallen vintage Champagnes, premium wijnen en internationale bieren. 

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Oceania Cruises te boeken.

Lees ook: Nieuwe bar in Hotel Amigo: een eerbetoon aan René Magritte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *