Brussels Airport biedt deze zomer 178 rechtstreekse bestemmingen aan

Op 31 maart gaat het zomerseizoen van start op Brussels Airport. Het zomeraanbod bevat naast de traditionele zonbestemmingen ook een aantal nieuwe routes. Deze zomer zijn er maar liefst 178 rechtstreekse bestemmingen, aangeboden door 64 luchtvaartmaatschappijen, in de aanbieding. Brussels Airport voegt 8 nieuwe bestemmingen in Europa en daarbuiten toe aan het netwerk, waaronder Singapore, Shanghai (China), Nairobi (Kenia), Bergen (Noorwegen), Krakau (Polen), Bari (Italië), Bacău (Roemenië), Gazipaşa (Turkije) en Brive (Frankrijk).  

Nieuw in het aanbod 

Deze zomer starten er op Brussels Airport maar liefst zes nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Intercontinentaal verwelkomt Brussels Airport Singapore Airlines op 6 april met rechtstreekse vluchten naar Singapore. Nog naar Azië start ook Juneyao Airlines haar operaties op Brussels Airport op vanaf juli naar Shanghai, een bestemming die ook door Hainan Airlines zal worden aangeboden deze zomer. Samen zorgt dit voor een dagelijkse vlucht naar deze Chinese metropool. 

Daarnaast versterken ook Cyprus Airways (Larnaca), Wideroe (Bergen); Amelia (Brive) en Wizz Air (Boedapest) vanaf deze zomer als nieuwe luchtvaartmaatschappijen het netwerk van Brussels Airport.

Lees ook: De economische impact van Brussels Airport

Brussels Airlines biedt dan weer twee nieuwe bestemmingen aan: Nairobi in Kenia en Krakau in Polen. In totaal vliegt de luchtvaartmaatschappij deze zomer naar 88 bestemmingen, waarvan 18 in sub-Sahara Afrika en twee in Noord-Amerika. Brussels Airlines vliegt deze zomer met een tiende A330-300 en drie nieuwe A320neo toestellen. Transavia zal deze zomer een derde toestel (B737-800) op Brussels Airport stationeren.  

United Airlines lanceert een tweede dagelijkse vlucht naar Newark en breidt daarmee zijn aanbod uit naar vier vluchten per dag naar de Verenigde Staten. Het aanbod naar Canada wordt versterkt door Air Canada, dat opnieuw vier keer per week naar Toronto zal vliegen, en Air Transat, dat een vierde wekelijkse vlucht naar Montreal lanceert.

Het aanbod naar Marokko wordt uitgebreid door Air Arabia, dat twee nieuwe bestemmingen toevoegt: Tétouan en Rabat en nu in totaal zeven bestemmingen in Marokko aanbiedt. 

Uitgebreid intercontinentaal netwerk

Dit zomerseizoen omvat het langeafstandsnetwerk van Brussels Airport in totaal 37 bestemmingen, waaronder:

– 6 bestemmingen in Noord-Amerika (New York, Newark, Chicago, Washington, Montreal, Toronto) aangeboden door Brussels Airlines, Air Canada, Delta Air Lines en Air Transat.

– 3 bestemmingen in Midden-Amerika dankzij TUI fly (Punta Cana, Cancun en Montego Bay). Volgende winter komt daar nog Curaçao bij. 

– 19 bestemmingen in sub-Sahara Afrika, waarvan 18 door Brussels Airlines, daarnaast biedt Ethiopian Airlines vluchten naar Addis Abeba en Rwandair bedient ook Kigali (net als Brussels Airlines).

– 4 bestemmingen in de Golfregio: Abu Dhabi dankzij Etihad, Doha door Qatar Airways, Dubai door Emirates en Jeddah dankzij Flynas. 

– 5 bestemmingen in Azië: Beijing, Shenzhen en Shanghai door Hainan Airlines, Shanghai wordt ook aangeboden door Juneyao, Tokyo dankzij All Nippon Airways en Singapore door Singapore Airlines. 

Deze zomer is er dus weer heel wat keuze om de wereld vanaf Brussels Airport te ontdekken. Of je nu op verkenning buiten Europa, een citytrip naar één van de Europese hoofdsteden, een gezinsvakantie aan zee of een familiebezoek in het buitenland, het zomeraanbod van Brussels Airport bevat voor elk wat wils.

Lees ook: 10 redenen waarom je vliegvakantie in het water kan vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *